​​Zo creëer je jouw unieke gallery wall 0

​​Zo creëer je jouw unieke gallery wall

Het maken van een gallery wall is niet moeilijk. Je kunt nu een woonwinkel inlopen, lijstjes kopen en over een uur een gallery wall in huis hebben. Het maken van een persoonlijke, unieke gallery wall vraagt daarentegen wat meer aandacht. Er is namelijk meer mogelijk dan alleen een fotolijstje aan de muur hangen. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een gouden spiegel of een kledingstuk? Om van een gallery wall iets unieks te maken, doe je er dus goed aan om niet direct de winkel in te rennen, maar er iets langer over na te denken. In deze blogpost helpen we je graag op weg.

Inspiratie opdoen

De belangrijkste stap voor het maken van jouw eigen, unieke gallery wall is om na te gaan wat je zelf mooi vindt. Inspiratie opdoen is misschien wel de leukste stap tijdens het maken van jouw gallery wall. Welke stijlen trekken jouw aandacht? Houd je van industrieel, bohemian of juist Scandinavisch? En wat vind je dan precies mooi aan deze stijlen? Het kan de kleur zijn, de vorm of misschien juist het materiaal.

Daarnaast geef je een gallery wall meer betekenis door er dierbare herinneringen in te verwerken. Misschien heb je die zwarte band van karate nog in de kast liggen, een lp met die ene single die je terugbrengt naar dat geluksgevoel tijdens die mooie reis of de jurk die je droeg op de mooiste dag van je leven. Het zijn stuk voor stuk voorwerpen die bijzondere herinneringen en gevoelens oproepen. Misschien wil je deze daarom een prominentere plek in huis geven. 

Persoonlijke herinneringen inlijsten

Van jurken tot spiegels, op www.verno.com kun je deze items stuk voor stuk vakkundig laten inlijsten, zodat jij je kunt omringen met waardevolle herinneringen. Persoonlijk gevulde lijsten zijn essentieel om van een gallery wall een unieke muur vol herinneringen te maken. Deze blogpost betreft dan ook een betaalde samenwerking met Verno.

 Bij Verno vind je meer dan alleen diverse handgemaakte lijsten. Verno is een moderne lijstenmakerij waar al jarenlang oude ambacht en de nieuwste technieken worden gecombineerd. Met behulp van hun online programma helpen ze jou om een geschikte lijst te vinden. Verder kun je kiezen uit verschillende soorten glas of een passe-partout. Je krijgt altijd een voorproefje van jouw werk te zien, zodat je zeker weet dat alles uiteindelijk naar wens is. Heb je iets moois samengesteld? Dan kun je er zelfs nog voor kiezen om jouw items op te laten halen en de ingelijste versie te laten brengen. Kom je er online niet helemaal uit? Bezoek dan eens de showroom voor persoonlijk advies of bestel een sample van een lijst naar wens, zodat je het thuis zelf kunt uitproberen.

Compositie van de gallery wall

Heb je jouw mooiste herinneringen en kunstwerken ingelijst? Dan kun je gaan experimenteren met de compositie. Hierbij is het belangrijk om op de kleuren, vormen en materialen te letten. Zo kun je bijvoorbeeld hoekige lijsten combineren met ronde lijsten, of houten lijsten met gouden lijsten. Een ingelijste spiegel is daarnaast een mooie toevoeging. Veel combinaties zijn dus mogelijk, maar zorg er wel voor dat het een samenhangend geheel blijft.

Om de mooiste compositie te vinden, kun je het beste alle lijsten op de vloer leggen en vanuit het midden de eerste lijst rondom aanvullen met andere lijsten. Voor een speels effect houd je een cirkelvorm in gedachten en voor een strakke galerij ga je voor rechte lijnen. Daarnaast helpt het om foto’s te maken van de gemaakte composities, zodat je deze met elkaar kunt vergelijken en uiteindelijk de beste compositie kunt kiezen. Zo creëer je jouw persoonlijke, unieke gallery wall.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline