3 aandachtspunten voor het kopen van een wasdroger 0

3 aandachtspunten voor het kopen van een wasdroger

In vrijwel ieder huishouden vind je een wasmachine. Maar behalve wasmachines is het ook goed mogelijk om een wasdroger aan te schaffen. Hiermee zorg je ervoor dat jou was snel droog is en ervaar je nog meer gemak. Heb je geen droger, dan kan het soms lang duren voor je was droog is. Daarnaast heb je ook niet altijd de ruimte om al jouw was in een keer op te hangen. Dit is verleden tijd met de aanschaf van een droger. Waar moet je op letten bij het kopen van een wasdroger? Dat lees je hier!

1. Let op het vulgewicht

In de eerste plaats is het belangrijk om naar het vulgewicht van de droger te kijken. Hoeveel kilogram aan wasgoed kun je in de droger plaatsen? Een wasdroger is verkrijgbaar met een vulgewicht vanaf 7 kg. Je kunt ook kiezen voor een wasdroger met een 8 kg of 9 kg vulgewicht: dit baseer je op het huishouden en de hoeveelheid wasgoed die je wilt gaan drogen. Met een vulgewicht van 8 kg kun je de was van 3 tot 4 personen drogen.

2. Kijk naar het energieverbruik

Ook het energieverbruik is een belangrijk aandachtspunt. Een wasdroger verbruikt natuurlijk energie, maar het is goed mogelijk om een model te kiezen waarmee je veel bespaart op jaarbasis. De meest energiezuinige wasdroger heeft energielabel A+++ -10%. Hiermee kun je meer dan €1000 gaan besparen. Vanaf energieklasse B zijn wasdroger niet zuinig en verbruiken ze veel energie. Vaak zijn energiezuinige wasdrogers wel een stuk duurder.

3. Vergeet het geluidsniveau niet

Ook niet onbelangrijk: het geluidsniveau van de wasdroger. Het is onprettig wanneer een wasdroger veel herrie maakt. Een wasdroger met een geluidsniveau van 64 dB of lager wordt gezien als stil. Gemiddeld heeft een wasdroger een geluidsniveau tussen de 65 en 68 dB. Kijk waar de wasdroger geplaatst wordt en of je er hinder van hebt als het geluid wat harder is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline