Dit zijn de 3 duurzaamste soorten tuinafscheiding 0

3 duurzaamste soorten tuinafscheiding

Er zijn tegenwoordig veel verschillende opties voor een tuinafscheiding. De afwegingen die je maakt bij de aanschaf van zo’n tuinafscheiding gaan vooral over uitstraling, prijs, duurzaamheid en onderhoud. De keuze hierin is enorm groot. Omdat er een duurzaamheidstrend aan de gang is op alle gebieden van tuinaanleg en tuinieren, zetten wij de 3 duurzaamste soorten tuinafscheiding voor je op een rij!

Composieten schutting

De meest kostbare maar ook meest duurzame schutting is een composiet schutting. Deze afsluiting is gemaakt van kunsthars en houtvezels. Deze combinatie zorgt voor heel wat voordelen. Zo kent een composieten schutting, ondanks de houten uitstraling, niet de nadelen van hout. Dit is te danken aan de kunststof. Een composieten afscheiding zal daardoor niet splijten of afsplinteren. Bovendien is de schutting hierdoor water- en vochtbestendig. De kans op rotten bij deze schutting is dus minimaal en onderhoud is niet nodig.

Een tuinafscheiding van douglas hout

Douglas hout wordt steeds populairder in Nederland. Het is een van de hardste Europese naaldhoutsoorten en afkomstig van de Douglasspar uit het Duitse zwarte woud. Het hout komt van langzaam groeiende bomen met een hoogte van 40 tot 60 meter. Hierdoor is het een kwalitatief goede en erg duurzame houtsoort. Als je een houten schutting wilt plaatsen kun je daarom het beste kiezen voor douglas, waardoor het lang meegaat en relatief niet duur is.

douglas hout tuinafscheiding

Hout beton schutting

Een andere duurzame oplossing voor een tuinafscheiding is een hout beton schutting.

Een hout beton schutting is zoals de de naam al doet vermoeden een schutting gemaakt van hout in combinatie met beton. Door deze combinatie geniet de schutting van de uitstraling van hout en de duurzaamheid van beton. De betonnen onderplaat zorgt ervoor dat de houten onderdelen van de schutting niet in aanraking komen met de grond. Hierdoor wordt houtrot voorkomen en gaan deze schuttingen jarenlang mee.

houten beton schutting

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline