3 gasvrije methoden om je woning te verwarmen 0

3 gasvrije methoden om je woning te verwarmen

Wie het nieuws volgt, zal het vast niet zijn ontgaan: de gaskraan wordt steeds verder dichtgedraaid. En anders had je het vermoedelijk wel teruggezien op je energienota.

Het is een ontwikkeling die je direct in de portemonnee voelt. Veel huishoudens zagen de energierekening begin dit jaar met enkele honderden euro’s hoger uitvallen. Zijn er geen alternatieven om de nota omlaag te brengen? Jazeker! In dit artikel delen we 3 duurzame en stijlvolle manieren om je woning zonder gas te verwarmen.

Pelletkachel: verwarmen in stijl

Er is weinig sfeervoller dan een mooi haardvuur. Wie kan genieten van fraaie vlammen en er graag comfortabel warm bij zit in de woonkamer, doet er goed aan een pelletkachel aan te schaffen. Het systeem brandt op hernieuwbare pellets, samengeperste houtkorrels.

Pelletkachels werken veel efficiënter en schoner dan houtkachels en geven tegelijkertijd minstens zulke mooie vlammen. Dezelfde warme uitstraling, maar dan zonder stankoverlast en luchtverontreiniging.

Er zijn ook pelletkachels die je kunt aansluiten op je bestaande CV. Op die manier is ook de warmwatervoorziening gedekt, over het algemeen een aanzienlijke kostenpost.

Pelletketel: volwaardige gasvervanger

Wie zijn gasgestookte HR-ketel volledig vaarwel wil zeggen, kan terecht bij een pelletketel, ook wel biomassaketel genoemd. Dit systeem is een volwaardig vervanger voor de gasgestookte HR-ketel. Je hebt hiermee namelijk geen gas meer nodig om je woning te verwarmen of van warm tapwater te voorzien.

Zoals de naam al doet vermoeden, gebruiken pelletketels ook pellets als brandstof. De warmte die vrijkomt bij de verbranding van de pellets is gekoppeld aan een buffervat, vanuit waar het verwarmde water via de CV-leidingen door de woning wordt getransporteerd.

Warmtepomp: duurzaamheid ten top

Warmtepompen voeren de lijst van duurzame verwarmingssystemen aan. De systemen gebruiken energie uit de omgeving als verwarmingsbron. Vaak is dat warmte-energie uit de buitenlucht. Daarmee verwarmt een warmtepomp uitermate duurzaam.

Warmtepompen verbruiken een hoeveelheid elektriciteit tijdens het opwekken van warmte. De input-outputverhouding is bijzonder te noemen. Voor elke kWh energie die het systeem verbruikt, ontvang je tot wel zes keer zoveel energie aan warmte terug.

Doordat warmtepompen uitvoerbaar zijn met CV-voorziening, kun je dus 100% gasvrij wonen. Wanneer je warmtepompen ook combineert met zonnepanelen, kun je zelfs volledig circulair wonen!

Comfortabel gasvrij wonen

Dankzij het hoge rendement van de huidige gasvrije systemen hoef je niet in te leveren op comfort. Je woning duurzaam verwarmen zonder gas is makkelijker dan je denkt!

Wanneer zet jij de volgende stap naar een comfortabel en duurzaam verwarmd woonhuis?

Voor meer informatie: www.gasvrij.nu

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline