3 redenen om nu zonnepanelen te kopen 0

3 redenen om nu zonnepanelen te kopen

Zonnepanelen zijn populairder dan ooit. Steeds meer mensen willen zelfvoorzienend leven. Logisch, want we leven tegenwoordig in onzekerheid. Fossiele grondstoffen zijn door de jaren heen uitgeput. De overheid adviseert dan ook steeds meer om duurzaam te leven. Om het milieu minder te belasten en een oplossing te zoeken. Hierbij speelt o.a. zonne-energie een zeer belangrijke rol. En hoe fijn zou het zijn om minder afhankelijk te worden van de energieleverancier? Als je voor een groot deel zelf elektriciteit kunt opwekken?

Toch zijn er ook nog genoeg mensen die twijfelen. Behoor jij tot deze groep? Dan zijn hier 3 redenen om vandaag nog zonnepanelen te kopen.

1.         Beter dan ooit

Als we kijken naar de zonnepanelen tarieven, dan kunnen we zeker stellen dat je nu je slag moet slaan. Naar verwachting zullen de prijzen de komende jaren namelijk weer gestaag op gaan lopen. Dit heeft met name te maken met de groeiende vraag en het relatief beperkte aanbod. Op dit moment zijn de tarieven nog relatief laag. Daar staat tegenover dat de zonnepanelen van nu beter dan ooit zijn. Dit is bijvoorbeeld duidelijk terug te zien aan de kortere terugverdientijd.

Waar zonnepanelen voorheen een terugverdientijd hadden van 10-15 jaar is dit aantal inmiddels gezakt naar 6-8 jaar. Hierdoor doe je er dus minder lang over om de zonnepanelen terug te verdienen en geniet je langer van een zeer groot fiscaal voordeel. Want naast het feit dat zonnepanelen efficiënter zijn gaan werken, is de levensduur er ook een stuk op vooruit gegaan. Dat betekent dat je straks dus enorm veel geld over kunt houden. Zeker zodra de terugverdientijd verstreken is. Een goede investering voor de lange termijn dus.

zonnepanelen tarieven

2.         Duurzaam leven

Een duurzaam leven is belangrijker dan ooit. Waar dit voorheen vooral nog aan een specifieke kleine groep mensen werd toegeschreven, is dit tegenwoordig iets wat we allemaal in meer of mindere mate doen. Van het aanschaffen van een warmtepomp tot het investeren in zonnepanelen. Maar ook kleine dingen, zoals kiezen voor led verlichting of minder heet wassen. Allemaal dingen om het milieu een beetje te sparen.

warmtepomp met zonnepanelen
Door de huidige coronacrisis lijken we bovendien nog meer met de neus op de feiten te zijn gedrukt. Nu pas beseffen we dat we geen grip op de natuur hebben. Deze doet wat ze wil. Daardoor lijken we ook meer aandacht te schenken aan de natuur om ons heen en onze uiterste best te doen zo duurzaam mogelijk te leven. De aanschaf van zonnepanelen draagt hier zeker aan bij.

3.         Zonnepanelen zijn beter dan sparen!

Anno 2021 liggen de spaarrentes lager dan ooit. Het heeft nog maar weinig zin om geld op een spaarrekening te zetten, want veel rente ontvang je hier niet meer over. Je behaalt daarom tegenwoordig ook een veel groter rendement wanneer je investeert. En dat geldt zeker als je voor zonnepanelen kiest. De terugverdientijd is niet alleen ontzettend kort, maar je verdient er op de lange termijn ook nog eens een stuk meer aan. Hierdoor hou je meer geld over voor onvoorziene uitgaven, een grote verbouwing of misschien zelfs wel je pensioen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline