3 soorten ledverlichting die je nog niet kent 0

3 soorten ledverlichting die je nog niet kent

We kennen het allemaal: ledverlichting. Wanneer je een nieuwe lamp gaat kopen, kies je al snel voor ledverlichting. Toch weten de meeste mensen niet welke soorten ledlampen er allemaal zijn. Je kiest er gewoon één uit die je vorige kan vervangen, maar je weet vaak niet welke mogelijkheden er allemaal zijn. Ben je benieuwd welke soorten ledverlichting er zijn? Wij vertellen je graag wat meer over 3 ledlampen die je waarschijnlijk nog niet kent.

Led highbay

Een type ledlamp die veel wordt gebruikt is de led highbay. Deze lamp wordt ook wel de UFO-lamp genoemd omdat de vorm overeenkomt met een ufo en omdat hij veel en sterk licht geeft. Highbay ledlampen verbruiken erg weinig energie en produceren wel 130 lumen per watt. De led highbay zie je vooral terug in grote ruimtes met een hoog plafond, zoals kantoren, sporthallen, garages en magazijnen. Dit is omdat de lamp erg groot is en veel licht uitstraalt.

Led downlights

Ledlampen die veel in woningen worden gebruikt zijn de led downlights. Deze ledlampen worden in het plafond gebouwd en schijnen goed naar beneden. Hierdoor wordt de ruimte mooi en egaal verlicht. Er zullen ook nauwelijks schaduwen ontstaan, vooral als je meerdere downlights bij elkaar in de buurt plaatst. Sommige mensen verwarren led downlights met spots. Het verschil is dat het licht downlights feller is dan het licht van spots.

Led floodlight

Ten slotte heb je nog de led floodlight. Een led floodlight is eigenlijk een soort bouwlamp of schijnwerper en hij wordt dan ook vaak gebruikt om gebouwen of bouwplaatsen te verlichten. Maar ook in huis kan een floodlight erg handig zijn. Wanneer je in het donker aan het werk moet waarbij veel licht handig is, zoals tijdens verbouwen, dan kan een floodlight veel licht bieden voor in de late uren. Naast dat de lamp dus erg praktisch is, kan het ook een mooie lamp zijn om bijvoorbeeld je tuin te verlichten. Dit kan je tuin een hele fijne sfeer geven ’s avonds laat!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline