3 tips bij de aanschaf van een mountainbike 0

Aanschaf mountainbike

Sta je op het punt om een nieuwe sportieve MTB aan te schaffen? Dan is het soms lastig om een keuze te maken. Het aanbod van mountainbikes wordt steeds maar groter en ook in de prijzen zijn veel verschillen. Je kunt een nieuwe mountainbike in een fysieke winkel of online kopen. Bij sommige webshops heb je jouw nieuwe mountainbike de volgende dag al in huis. We kunnen ons goed voorstellen dat je wel keuzestress kunt hebben als je onvoorbereid een mountainbike gaat kopen. Door het ruime aanbod kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Daarom raden we je aan om onderstaande tips goed door te lezen, voordat je tot koop over gaat. Zo ben je goed voorbereid voor de aankoop en kun je daarna heerlijke mountainbiketochten gaan maken.

1: Bepaal je fietsdoel

Er zijn verschillende soorten mountainbikes en daarom is het belangrijk om vooraf te bepalen waarvoor je jouw nieuwe mountainbike gaat gebruiken. Heb je bijvoorbeeld tijdens het fietsen snel last van je gewrichten? Dan kun je het beste kiezen voor een full suspension mountainbike. Deze vangt de klappen beter op tijdens het fietsen. Wanneer je gaat fietsen op ruw terrein, kun je het besten voor een hardtail mountainbike gaan. Deze reageert directer op stuurbewegingen waardoor je wendbaarder op de fiets bent.

2: Kies de juiste framemaat

Bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike, is het heel belangrijk om de juiste framemaat te kiezen. Een te kleine framemaat kan namelijk fysieke klachten opleveren, maar kan er ook voor zorgen dat je minder controle hebt over je mountainbike. Daarnaast fiets het gewoon veel fijner als je op een fiets met de juiste framemaat fietst. Wilt u de fiets online aanschaffen, dan kun je je framemaat berekenen met een speciale tool. Wanneer je je nieuwe mountainbike in de winkel gaat aanschaffen, kan de verkoper u adviseren over de juiste maat.

3: Let op de wielmaat van de mountainbike

Mountainbikes zijn verkrijgbaar met verschillende wielmaten. De meest voorkomende hierin zijn: 26”, 27,5” en 29”. De 26” mountainbikes zijn wendbaar in korte bochten en hierdoor ook ideaal tijdens het bergopwaarts fietsen, ofwel ‘klimmen’. Hoe groter de wielen worden, hoe comfortabeler en sneller je over ruw terrein fietst. Kijk wel goed of een grote wielmaat, niet te groot voor jou is. Dat kan namelijk oncomfortabel zijn. Wil je juist wendbaar zijn op je fiets? Kies dan voor een kleinere wielmaat. Laat je voor de aankoop van een nieuwe mountainbike altijd adviseren en rijd wanneer mogelijk nog een proefrondje. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline