3 tips voor het vinden van dé perfecte lamp 0

3 tips vinden perfecte lamp

Ben je al tijden op zoek naar de juiste lamp om jouw interieur mee te verrijken, maar lijkt deze zoektocht een onmogelijke taak? Veel mensen ervaren het vinden van dé perfecte lamp als een hels karwei. Tegenwoordig is het aanbod immers niet meer beperkt. Je hebt keuze uit talloze verschillende armaturen, stijlen en ook nog eens verschillende soorten verlichting. Hierdoor zie je werkelijk door de bomen het bos niet meer. Soms maken mensen dan ook keuzes waar ze achteraf spijt van krijgen. Zonde, want een goede lamp kan het interieur een ware sfeerboost geven. Wil jij een nieuwe lamp kopen en kan je wel wat hulp gebruiken? Landelijke lampenkappen kopen of een industriële touch aan jouw woning geven, alles is mogelijk met onze 3 tips voor het vinden van dé perfecte lamp.

Landelijke lampenkappen

1.         Blijf dicht bij je huidige interieurstijl

Voordat je op lampenjacht gaat is het belangrijk om veel aandacht aan je huidige interieurstijl te besteden. Maak eens een rondje door de woning. Welke stijl is duidelijk voelbaar in jouw huis? Geniet je meer van moderne en strakke meubels? Of ben je dol op klassiek, industrieel of landelijk? De mogelijkheden zijn eindeloos. Niet alleen in meubels, gordijnen, accessoires en het kleurgebruik, maar ook als het gaat om de aanschaf van nieuwe lampen. Daarom is het belangrijk dat je een eenheid vormt. Kies niet enkel voor lampen omdat je ze mooi vindt, maar bekijk ook goed of ze bij jouw stijl passen. Anders creëer je een onrustige uitstraling in de woning en dat wil je uiteraard voorkomen. Door dicht bij je huidige interieurstijl te blijven, creëer je rust, eenheid en een gezonde dosis sfeer!

2.         De juiste kleur

Lampen zijn tegenwoordig ook in heel veel verschillende soorten kleuren te vinden. Kijk maar eens naar Scandinavische lampen, deze zijn vaak in allerlei pasteltinten verkrijgbaar. Toch kiezen mensen vaak voor de meest veilige keuze: zwart of wit. Deze zijn uiteraard eenvoudig te combineren met bijna iedere interieurstijl. Wij raden echter af om dit te doen. Denk eens outside-the-box en kijk naar het kleurgebruik in de rest van de woning. Heb je bijvoorbeeld veel groene accessoires in huis? Hoe leuk is het dan om een lamp in diezelfde groene kleur te gebruiken? Samen met de accessoires vormt de lamp dan een leuk geheel, een verbindende factor tussen meubels, accessoires en verlichting.

de juiste kleur lamp

3.         Lampen in dezelfde stijl

Kijk niet alleen naar de interieurstijl en kleuren binnen jouw interieur, maar ook naar de stijl van je overige lampen. Zorg er voor dat alle lampen op elkaar aansluiten. Als je in dezelfde ruimte verschillende soorten lampen hebt hangen, kan dit een storend effect geven. Kies daarom altijd voor lampen in dezelfde stijl. Een moderne plafonniere combineer je daarom alleen met andere moderne lampen, kies bijvoorbeeld nooit voor een combinatie met klassieke lampen. Dat kan de gehele uitstraling breken. Creëer rust en eenheid, dan geniet je altijd van de meest optimale uitstraling in huis. Lampen kopen is nog nooit zo eenvoudig geweest!moderne plafonniere

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline