3 tips voor het inrichten van je babykamer 0

baby slaapkamer inrichten-min

Je hebt je studeerkamer leeggehaald of je strijkplank naar een andere hoek van het huis verbannen, en nu sta je op het punt om voor jouw kleintje dat nu nog in dat mooie kamertje in jouw buik zit een zeker net zo’n mooi en gezellig kamertje in te gaan richten. Harstikke leuk! Maar zie je in je roze wolk niets over het hoofd? Wij helpen je graag verder met een paar goede tips voor het slaapkamer interieur van jouw kleintje.

Tip 1: Koop op de groei.

Het is je vast niet onbekend dat kinderen groeien als kool. Over een jaartje of twee is jouw ukkie een dreumes en daarna een kleuter en… Nou ja, je begrijpt het idee! In elk geval zou het ontzettend jammer zijn als je dat mooie ledikantje weer weg moet doen. Houd er dus rekening mee dat je kleintje er een poosje in moet kunnen groeien, zodat je wat langer plezier van je aankoop hebt.

Tip 2: Denk na over veiligheid.

Bedenk bij alle keuzes die je maakt of ze veilig zijn voor jou en je baby. Ga je verven of behangen? Vergeet dan niet na te vragen of je als zwangere vrouw tegen de lijm of de verf kunt en kies steeds een veilige optie. Denk ook na over de plek van het bedje. Zorg dat het wiegje niet in de tocht of juist te dicht bij de verwarming of in de zon staat. Zo blijft je kindje op de goede temperatuur.

Tip 3: Maak het jezelf gemakkelijk.

Zorg dat het slaapkamer interieur van jouw baby het jou gemakkelijk maakt om je kindje dagelijks goed te kunnen verzorgen, zonder daar zelf aan onderdoor te gaan. Zet een lekkere stoel neer waar je even met zoonlief kunt knuffelen of hem kunt voeden en zorg dat de commode de goede hoogte (tussen de 90 en 105 centimeter) heeft, zodat je rug niet kromtrekt na een dag met 10 verschoningen. Over commode gesproken: gebruik een aankleedkussen met verhoogde zijkanten, zodat dochterlief er niet zomaar vanaf kan rollen.

 

Een laatste tip: geniet ervan om je op deze manier voor te bereiden op de komst van dit mooie kindje!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline