4 inspiratie looks voor een verrassende keuken 0

4 inspiratie looks voor een verrassende keuken

De keukens van tegenwoordig zijn steeds hipper en worden steeds meer multifunctioneel gebruikt. Vroeger werd de keuken voornamelijk gebruikt voor het bereiden van maaltijden, maar tegenwoordig wordt er geleefd in de keuken. Juist daarom wil je natuurlijk dat de keuken een sfeervol karakter heeft. Wij geven je 4 inspiratie looks voor een verrassende keuken.

Inspiratie look #1 De moderne keuken

De moderne keuken is een heel populaire keuken. De moderne keuken staat kenmerkend voor strakke lijnen, innovatieve opbergmogelijkheden en een greeploos design. In een moderne keuken worden vaak lichte kleuren en strakke vormen gebruikt. De werkbladen zijn meestal van natuursteen of composiet en juist door de strakke lijnen ontstaat er rust in de keuken. Waar er in een keuken met een landelijke stijl duidelijk de voorkeur is voor één materiaalsoort, kenmerkt de moderne keuken zich juist met bijzondere combinaties zoals een composieten werkblad in combinatie met een hoogglans front. Spotjes in de keuken, ook wel spotjes keuken genoemd, maakt een moderne keuken helemaal af. Daarnaast kun je ‘s avonds gezellig de spotjes in de keuken aanzetten, zodat je het grote licht niet aan hoeft te doen. Kom maar door met die romantiek in huis!

De moderne keuken

Inspiratie look #2 De landelijke keuken

Een landelijke keuken kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen in de keukenbladen en keukenkasten. Zo zie je in een landelijke keuken voornamelijk hout en graniet. Landelijke keukens zijn er in verschillende design. Zo heb je bijvoorbeeld een klassiek landelijke keuken, maar ook een modern landelijke keuken. Een klassiek landelijke keuken staat veelal bekend om warme kleuren met een vleugje nostalgie, terwijl je in een modern landelijke keuken voornamelijk wit en zwart ziet terugkomen. Een landelijke keuken krijgt een moderne touch door een hoogglans keukenfront.

Natuurlijk hoef je niet meteen jouw keuken te verbouwen wanneer je een meer landelijke keuken wilt creëren. Met wat kleine aanpassingen in je eigen keuken kun je het platteland in huis halen, want daar wordt een landelijke keuken mee geassocieerd. Hang bijvoorbeeld wat groot kookgerei zichtbaar in de keuken. Daarnaast kun je jouw keuken omtoveren naar een landelijke uitstraling door bijvoorbeeld een theedoek om de stang van de oven te knopen. Het is ook erg leuk om een wijnrek in de keuken te plaatsen voor een ‘boergondische’ look.

De landelijke keuken

Inspiratie look #3 Een barretje in de keuken

Een keuken met bar is tegenwoordig razend populair, want hoe gezellig is het om met z’n allen lekker in de keuken te eten of te borrelen. Met een bar in de keuken creëer je een centrale plek in huis waar het hele gezin bijeen kan komen. Een bar in de keuken heeft nog meer fijne voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet meer in je eentje in de keuken te staan om te gaan koken, maar kun je gezellig met elkaar borrelen terwijl je aan het kokkerellen bent. Een keukenbar is geschikt in iedere interieurstijl en dient tevens als verlenging van de eettafel of kookeiland als je hier een aantal gave krukken aan zet. Dit is ideaal als je überhaupt geen plek hebt voor een eettafel. Een nadeel van een keukenbar is vaak dat er te weinig ruimte voor is, terwijl een keukenbar juist zoveel gezelligheid en sfeer met zich meebrengt.

Een barretje in de keuken

Inspiratie look #4 De open keuken

De open keuken staat vaak in dezelfde ruimte als de woonkamer en creëert een open en grote ruimte. Koken wordt in een open keuken absoluut geen straf, want terwijl je het avondeten aan het bereiden bent, kun je blijven doorkletsen met mensen die bijvoorbeeld in de woonkamer zitten.

Daarnaast heb je een open keuken in de vorm van open keukenkastjes en planken. Een voordeel is bijvoorbeeld dat je altijd weet wat je in huis hebt, want servies en gerei staat altijd in het zicht. Maar dan is het natuurlijk wel prettig als het geen rommeltje wordt in de keuken. Houdt daarom de planken georganiseerd en fris en zet er niet teveel accessoires neer.

open keuken

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline