4 onmisbare keuken essentials: dit mag er zeker niet ontbreken in de keuken! 0

keukengerij

Bij de uitrusting van de keuken zitten de meeste mensen met veel vragen. Wanneer je voor de eerste keer je uitzet bij elkaar spaart, zal je je vast verbazen over de spullen die je nodig hebt in de keuken. Bovendien willen chefs op televisie ons graag doen geloven dat je allerlei keukengerei nodig hebt om een echte goede thuiskok te kunnen zijn. Braaf volg je de adviezen op. Het gevolg? Een keuken die bomvol staat met allerlei apparatuur en keukengerei. En jij die inmiddels door de bomen het bos niet meer ziet.

Hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en hier verandering in te brengen. In dit artikel zetten wij de echte keuken essentials op een rijtje. Laat de rest maar zitten!

1.  Keukentextiel

Naast al het keukengerei zal je bijna vergeten dat ook nog andere zaken van belang zijn in de keuken. Zo doen saaie thee- en handdoeken de moderne en stijlvolle sfeer in de keuken geen eer aan. Gelukkig is er tegenwoordig op het gebied van keukentextiel enorm veel te vinden.

Bespaar nooit op keukentextiel. Net als bij handdoeken in de badkamer is kwaliteit hier van essentieel belang. Kwalitatief keukentextiel verhoogt het comfort en je geniet ook nog eens van een zeer lange levensduur. Met mooi keukentextiel geef je letterlijk meer kleur en sfeer aan de keuken. Zo maak je voortaan een feestje van de afwas.

2.  Een goed mes

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten messen te vinden. De meeste chefs maken gebruik van talloze verschillende soorten. Daardoor lijkt het alsof je dit als thuiskok ook nodig zult hebben. Niets is echter minder waar. Voor simpele huiselijke gerechten volstaat één universeel mes.

Zorg er voor dat het mes voor heel veel verschillende dingen kan worden gebruikt. Een mes waarmee je brood kunt snijden, een taart kunt aansnijden, groentes kunt snijden, vlees kunt portioneren, enzovoorts. Een mes waarmee je werkelijke alle kanten op kunt. Kies voor een mes die lekker in de hand voelt, het juist formaat heeft en waar je altijd wel wat aan hebt in de keuken. Zo bespaar je jezelf een hele collectie aan messen.

3.  Houten lepels

Tijdens het koken heb je hulpmiddelen nodig. Bijvoorbeeld om te roeren, om iets te mengen of om simpelweg dingen met elkaar te combineren. Als we spreken over onmisbaar keukengerei, dan denken we direct aan houten lepels. Houten lepels komen altijd van pas en door de jaren heen zal je er vast een heleboel verzamelen.

Houten lepels worden vaak in sets verkocht. Ons advies is om juist niet voor een set te kiezen, maar ze los te kopen. Zo weet je zeker dat iedere lepel lekker in de hand ligt en ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden.

Hou er rekening mee dat je meerdere houten lepels nodig zult hebben. Deze lepels zullen hoe dan ook geur en smaak absorberen. Het is dan ook geen goed idee om één lepel voor alle gerechten te gebruiken. Houten lepels kan je nooit genoeg hebben.

snijplank

4.  Houten snijplank

De afgelopen jaren hebben we steeds meer oog gekregen voor het milieu. Daardoor zijn ook bepaalde materialen in de keuken minder geworden. Zo gebruikt men nog zelden plastic snijplanken. Hout is daarentegen helemaal hot anno 2020. En dat heeft dan ook verschillende redenen. Zo is hout uiteraard veel beter voor het milieu, maar oogt het ook veel natuurlijker. Hout leeft en geeft sfeer aan de keuken. Een houten snijplank doet het dan ook altijd goed.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline