4 redenen van een kunststof erker in huis 0

4 redenen van een kunststof erker in huis

Mis je voldoende licht in de woonkamer? Of heb je net wat extra meer leefruimte nodig om het wooncomfort te veraangenamen? Dan biedt een kunststof erker solaas. Een erker is een slimme manier om met een relatief simpele ingreep extra wooncomfort te realiseren. Door kunststof te gebruiken is het onderhoud van deze erker ook nog eens minimaal. Win-win zou je zeggen. Toch is het voor lang nog niet iedereen duidelijk wat een erker kan opleveren en waarom dit precies bij zoveel mensen hoog op hun verlanglijstje staat. Tijd om dit te verduidelijken. Daarom volgen hier vier redenen om voor een kunststof erker in huis te kiezen.

1.      Extra veel licht in de ruimte

In sommige woningen is het lastig om voldoende licht te creëren. Met name in woningen waarbij er relatief weinig raampartijen in de woonkamer zijn. Dit kan de sfeer nadelig beïnvloeden en ervoor zorgen dat de ruimte kleiner lijkt. Een erker is een kleine aanbouw waarbij er eenvoudig veel meer lichtinval binnen de woonkamer wordt gecreëerd. Dat verhoogt niet alleen het woonkamer, maar dus ook het ruimtelijke gevoel en uiteindelijk zelfs de waarde van de woning. Meer lichtval dan de rest van de woningen in de straat scoort pluspunten.

2.      Meer leefruimte

Een kunststof erker is misschien maar een kleine aanbouw, maar je creëert er wel degelijk wat extra leefruimte mee. Afhankelijk van jouw keus kan de erker echt de nodige ruimte toevoegen. Let wel op dat erkers in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar zijn.

Sommigen leveren vooral extra licht op, maar er zijn ook erkers die met name gericht zijn op het creëren van extra leefruimte. Zo beschik je over een extra plekje binnen de woning om bijvoorbeeld een bank in de breedte van de erker te plaatsen. Zo kan je heerlijk genieten van het zonnetje, lekker naar buiten staren of simpelweg genieten van een rustgevende plek. Ook leuk als speelhoekje voor de kinderen.

3.      Gezellige uitstraling

Lukt het je maar niet om extra sfeer in de woonkamer en/of keuken te brengen? Dan biedt een kunststof erker heel veel verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld door dit hoekje mooi aan te kleden met kussens, extra groen in de woning te brengen of simpelweg gewoon te genieten van de extra lichtinval. Met een erker is het wel héél gemakkelijk om meer sfeer in de woning te brengen. Genoeg opties om de sfeer dus helemaal naar jouw hand te zetten.

4.      Waardeverhogend

Een erker is een kleine aanbouw. Dit betekent dat je investeert in extra vierkante meters. Bovendien zal het huis lichter worden. Iets wat veel pluspunten oplevert bij de meeste potentiële kopers. Dit alles maakt dus dat een woning een stuk waardevoller wordt. Je investeert dus niet alleen in je eigen wooncomfort, maar ook in de waarde van je huis. De kosten van de kunststof erker staan meestal direct in verhouding met de toenemende waarde van het huis. Onder de streep gaat er dus vrijwel geen enkele euro verloren. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline