4 tips bij het inrichten van een moderne badkamer 0

4 tips bij het inrichten van een moderne badkamer

Is jouw badkamer wel toe aan wat vernieuwing? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je op zoek naar badkamer inspiratie? Zoek dan niet verder. De moderne badkamer behoort namelijk tot één van de meest populaire badkamerstijlen van dit moment. En niet zonder reden. Deze stijl kenmerkt zich door strakke lijnen, een rustig kleurgebruik en een sfeervolle en krachtige uitstraling. De tijdloze uitstraling is bij iedereen geliefd. Jong en oud, man of vrouw.

Er zijn diverse manieren om een badkamer om te toveren tot een modern kunstwerk. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar je op moet letten. Welke materialen zie je bijvoorbeeld vooral terug in de moderne badkamer? Welke kleuren? En hoe zit dat met accessoires? In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten en geven we vier handige tips bij het inrichten van een moderne badkamer.

1.      Tegelwerk

Denken we aan de badkamer, dan denken we ook al snel aan het tegelwerk. Praktisch om schoon te maken, goed in een vochtige omgeving, maar tegelijkertijd ook zo lastig om een keuze te maken. Want welke tegels passen in een modern interieur?

Hierbij is het vooral belangrijk om over de kenmerken van een modern interieur na te denken. Opvallend voor een modern interieur is vooral de rust die deze uitstraalt. Daarom is het slim om voor grote tegels in een rustige, neutrale kleur te kiezen. De voeg moet zo min mogelijk opvallen. Op die manier oogt de ruimte strakker, rustiger en meer één geheel.

2.      Kleurgebruik

Een moderne badkamer is een prima keuze als je de ruimte al niet te groot is. Het voordeel van deze stijl is namelijk dat het ruimtes al snel optisch vergroot. Er wordt namelijk voor zo min mogelijk poespas gekozen. Geen accessoires als ze niet absoluut nodig zijn en rustig en neutraal kleurgebruik. Hierdoor straalt de badkamer veel meer rust uit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor aardetinten, hoogglans kleuren of rvs en chroom materialen.

3.      Meer sfeer

Waar je wel voor moet oppassen is dat de badkamer niet te steriel gaat ogen. Als je je echt volledig richt op zo min mogelijk accessoires en zoveel mogelijk strakke lijnen, dan loop je dus het risico dat er weinig sfeer is. Gelukkig kun je dit eenvoudig doorbreken door stijlen met elkaar te combineren. Een modern interieur kan bijvoorbeeld prima gecombineerd worden met landelijke elementen. Ook in het moderne interieur wordt het gebruik van natuurlijke materialen aangemoedigd. Doorbreek daarom de kilte door bijvoorbeeld planten toe te voegen of houten accessoires te plaatsen. Het zijn maar kleine veranderingen die tegelijkertijd een heel groot verschil kunnen maken.

4.      Creëer voldoende opbergruimte

Naast mooi moet een badkamer natuurlijk ook gewoon praktisch zijn. Houd hier dan ook wel rekening mee bij het uitzoeken van badkamermeubels. Het is vooral belangrijk dat er voldoende opbergruimte aanwezig is. Zo blijft de badkamer opgeruimd. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline