4 tips voor de industriële badkamer 0

industriële badkamer

De industriële woonstijl is de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé interieurtrend van dit moment. We zien de stijl terug in kantoorpanden, restaurants, hotels en nu ook in heel veel Nederlandse woningen. De industriële stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke robuuste materialen, neutrale kleuren en vintage accessoires. Ook minimalisme speelt een belangrijke rol. Deze populaire interieurstijl blijft niet alleen beperkt tot de woonkamer, ook in de keuken, slaapkamer en zelfs badkamer wordt de stijl doorgevoerd. Ben jij van plan om jouw badkamer in een industrieel jasje te steken? Dan wordt het hoog tijd om de industriële badkamer eens flink onder de loep te nemen. Daarom geven wij alvast 4 handige tips!

1.         Maak een moodboard

Allereerst is het belangrijk om voldoende inspiratie op te doen. Bezoek bijvoorbeeld badenbody.nl voor de mooiste badkamerinterieurs of neem een kijkje op diverse woonblogs om meer te weten te komen over deze populaire stijl. De beste ideeën verzamel je op jouw moodboard. Je kunt er ook voor kiezen om plaatjes uit woontijdschriften of magazines te knippen en op jouw moodboard te plakken. Na verloop van tijd krijg je zo een duidelijk beeld van jouw stijl en een mogelijk badkamerinterieur. Betrek ook diverse kleurencombinaties en accessoires in jouw moodboard. Dat maakt het shoppen straks een stuk eenvoudiger.

2.         Maak gebruik van robuuste materialen

Het materiaalgebruik is allesbepalend voor het karakter van de badkamer. Met de juiste materialen kun je direct een stempel drukken op deze ruimte. De industriële stijl kunnen we omschrijven als ‘stoer’ en ‘robuust’. Om de oude fabriekssfeer in jouw badkamer naar boven te halen, kunnen materialen zoals beton, staal, hout en aluminium niet ontbreken. Dit zijn stuk voor stuk materialen die een stoer karakter uitstralen. Maar hoe verwerk je deze dan binnen jouw badkamer?

Stoere en robuuste materialen worden vaak verwerkt in de wastafel, douchewand en lampen. Denk bijvoorbeeld aan stoere industriële lampen, een zwevende wastafel met stalen frame of zelfs een stalen douchewand. Niets is te gek!

industriele meubel

3.         Donkere kleuren

Donkere kleuren mogen niet ontbreken binnen de industriële stijl. Maar hoe zit dat bij de industriële badkamer. Donkere kleuren, zal de stemming in de badkamer dan niet te veel omslaan in depressiviteit? Welnee! Juist in de badkamer kunnen donkere kleuren heel sfeervol zijn, zolang dit maar niet betekent dat je je gehele badkamer in zwart hult. Zorg voor voldoende contrast met witte badkamertegels of grijstinten, zo hou je de sfeer in de badkamer luchtig en blijft het stoere gevoel van de industriële stijl overheersen. Je kunt er ook voor kiezen om een muur te schilderen met betonlook verf. Beton doet het zeer goed in de industriële stijl en geeft de badkamer direct een extra sfeerelement.

donkere kleuren badkamer

4.         Vintage accessoires

Minimalisme is een karakteristiek kenmerk van de industriële stijl. Dit betekent echter niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van accessoires. Wel zien we vooral het gebruik van vintage accessoires die een bepaalde rol vervullen. Denk bijvoorbeeld aan een houten ladder die dient als handdoekenrekje of een gietijzeren toilethouder. Kies voor een praktische eyecatcher en jouw industriële badkamer is compleet!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline