4 tips om je woning in één klap een stuk persoonlijker te maken 0

4 tips om je woning in één klap een stuk persoonlijker te maken

Het stylen van je woning is misschien wel het moeilijkste wat er is. Ondanks handige apps zoals Pinterest vinden mensen het lastig om hun eigen stijl te vinden. Natuurlijk kan je je woning volgens de huidige woontrends stylen, maar zal dit ook jouw persoonlijkheid bevatten. Krijgen bezoekers van je woning wel direct inzicht in je persoonlijkheid? En voel jij je thuis in je eigen woning? Dit zijn allemaal belangrijke zaken om rekening mee te houden.

Mis jij het gevoel van ‘thuiskomen’ in je eigen huis? En heb je het idee dat het allemaal wel wat persoonlijker mag? Maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? In dit artikel geven we 4 tips om jouw huis in één klap een stuk persoonlijker te maken. Van het gebruik van beeldende kunst tot het tentoonstellen van erfstukken. Wij geven je de handvaten die je nodig hebt om aan de slag te gaan.

1.    Laat zien waar je trots op bent

Om je woning te personaliseren is het belangrijk om persoonlijke items een mooi plekje in huis te geven. Laat gerust zien waar je trots op bent. Het hoeft niet allemaal even strak en perfect te zijn. Heb je ooit een afscheid collega cadeau gekregen en ben je hier heel zuinig op? Geef deze dan een prominent plekje in de woonkamer. Verzamel je graag mooie beeldjes? Plaats dan een mooie vitrinekast en stel jouw trots tentoon. Zo krijgt visite direct een duidelijk beeld van dingen die jou bezig houden.

2.    Haal erfstukken van zolder

Door de jaren heen verzamel je heel wat persoonlijke voorwerpen die een belangrijke betekenis hebben. Bijvoorbeeld erfstukken die je van een dierbaar persoon hebt gekregen. Helaas kiezen veel mensen er nog steeds voor om deze ergens op zolder te bewaren. Dit terwijl dit juist de voorwerpen zijn die verschil kunnen maken in huis. Stop ze daarom niet weg en geef ze juist een prominent plekje in huis. Dit verhoogt niet alleen de sfeer, maar geeft jou ook nog eens een mooie herinnering aan prachtige momenten met deze overleden dierbare.

3.    Haal kunst in huis

Kunst kent vele gezichten. Iedereen heeft een andere mening over kunst. Daarom is het juist zo leuk om te ontdekken welke voorwerpen bij jou passen. Kies je voor de bronzen beelden van Artihove.nl of laat je je toch verleiden door een prachtig schilderij? Het maakt eigenlijk niet uit welk kunstvoorwerp je kiest, als deze maar bij jouw persoonlijkheid past. Met kunst kan je immers dingen onder woorden brengen die je anders niet zou durven. Ze geven je interieur kleur en diepgang.

4.    Foto’s en andere persoonlijke items

Een goede manier om jouw woning persoonlijker te maken is door het gebruik van foto’s. Denk aan persoonlijke herinneringen op vakantie, aan je kinderen of andere leuke momenten die een speciaal plekje in jouw hart hebben. Dit betekent natuurlijk niet dat je de gehele woning vol foto’s moet zetten, maar een enkel fotolijstje hier en daar kan net een groot verschil maken. Je kan ook kiezen voor een mooie wandcollage om zo een muur geheel te personaliseren.

Wil je het nog net iets origineler aanpakken? Kies er dan voor om sculpturen op maat te laten maken. Denk bijvoorbeeld aan een sculptuur die jullie gezin weergeeft. Zo geef je direct een geheel nieuwe persoonlijke twist aan je interieur.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline