4 tips voor een industrieel interieur 0

industrieel interieur

Het industriële interieur heeft de afgelopen jaren onze harten veroverd. Niet zo vreemd ook, want dit interieur kent talloze voordelen. Je geniet hierbij niet alleen van een tijdloos interieur, maar ook nog eens van één van de meest veelzijdige interieurstijlen van dit moment. Sommige mensen denken nog steeds dat een industrieel interieur er sober uitziet en wordt gekenmerkt door donkere kleuren. Dit is echter lang niet altijd het geval. Een industrieel interieur kan heel spannend zijn en door kleurcontrasten zeer sfeervol werken. Natuurlijk moet je wel weten hoe je dit precies aanpakt. De industriële eettafels van Tbls geven je misschien alvast een goed idee van de interieurstijl, maar dan ben je er natuurlijk nog lang niet. In dit artikel geven we 4 tips voor een industrieel interieur.

1.         Imperfectie is mooi

Kenmerkend voor de industriële stijl is dat het niet perfect hoeft te zijn. Imperfectie is juist mooi. Maak het interieur dan ook niet helemaal compleet met frutseltjes, maar laat zien dat er geleefd wordt. Juist de materialen die gebruikt zijn binnen de woning mogen naar voren komen. Dit zijn de dingen die je normaliter misschien snel wegwerkt. Denk bijvoorbeeld aan draagbalken. Je hoeft dit bij de industriële stijl echt niet te doen. Juist de gebruikerssporen en de bezieling van de woning mogen gezien worden. Go back to the basics en je zal zien wat voor moois dit zal opleveren!

2.         Less is more

Less is more horen we steeds vaker bij de huidige woontrends, maar dit geldt zeker voor een industriële inrichting. Juist een minimalistisch interieur complimenteert deze woonstijl goed. Dit betekent natuurlijk niet dat je helemaal geen accessoires mag gebruiken, als dit maar met mate gedaan wordt. Hierdoor zorg je ervoor dat juist de meubels, de vloeren en de wanden het middelpunt van de ruimte vormen. Kies daarom liever voor één groot pronkstuk dan meerdere kleine tierelantijntjes. Zo versterk je de uitstraling van het interieur. Laat de ruimte spreken!

less is more interieur

3.         Robuuste materialen

Scharnieren, tandwielen en kabels… dit zijn allemaal dingen die je gewoonlijk misschien niet in je woning zou plaatsen, maar perfect binnen de industriële woonstijl passen. Dankzij robuuste materialen creëer je direct dat industriële gevoel in huis. Bovendien hoeft dit helemaal niet veel te kosten. Breng eens een bezoekje aan de kringloopwinkel of een rommelmarkt. Vaak vind je hier materialen die je kunt hergebruiken of die een belangrijke rol binnen jouw interieur kunnen spelen. Goedkoop en net zo mooi!

robuuste materialen

4.         Sfeervol

Het gebruik van robuuste materialen, minimalisme en neutrale kleuren doet misschien een beetje koud aan. Veel mensen zijn dan ook bang dat het industrieel interieur weinig sfeervol is. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Door een beetje warmte in huis toe te voegen, creëer je juist een speels en sfeervol contrast. Dit kan bijvoorbeeld met een warme cognac leren bank of een warm kleurtje aan de muur. Bovendien mogen de stoere kleuren ook best wel gemengd worden met felle kleuren. Dit geeft juist een leuk kleurcontrast. Laat je creativiteit dan ook de vrije loop. Denk outside the box en geniet van een verbluffend resultaat!

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline