4 tips voor het inrichten van een buffetkast 0

Droom je al tijden van een buffetkast? Dan ben je zeker niet alleen! De buffetkast is al jaren dé ultieme smaakmaker van ieder interieur. Bovendien is deze kast ook nog eens enorm handig om al jouw serviesgoed, glazen en ander eetgerei in op te bergen. Buffetkasten zijn tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierbij geldt ook je van diverse prijssegmenten gebruik kunt maken. Of je nu kiest voor een goedkope buffetkast of een peperduur model, er is altijd voor ieder wat wils te vinden! Maar hoe richt je deze precies in? Wij geven 4 slimme tips!

1.         Welke rol gaat de kast vervullen?

Allereerst is het belangrijk om de functie van de buffetkast te bepalen. Traditioneel gezien wordt deze gebruikt om serviesgoed, kopjes, bekers en glazen netjes uit te stallen. Hierdoor geniet je niet alleen van een geweldige eyecatcher, maar bespaar je ook nog eens enorm veel ruimte in de keuken.

Natuurlijk hoeft dit niet de enige functie van een buffetkast te zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat deze wordt gebruikt voor het uitstallen van beeldjes, boeken of tijdschriften. Jij bepaalt zelf hoe je de buffetkast indeelt en waar je deze precies voor gaat gebruiken. Wist je dat een buffetkast zeker niet alleen voor handige spulletjes gebruikt hoeft te worden? Deze verleent zich ook perfect voor het stallen van decoratie items.

4 tips voor het inrichten van een buffetkast

2.         Voorkom een overvolle kast

Doorgaans bestaat een buffetkast uit een rij glazen deurtjes en een rij gesloten kastjes. Achter de glazen deurtjes zet je meestal jouw pronkstukken. Mooi serviesgoed bijvoorbeeld of prachtige glazen. Voorkom echter dat de kast te overvol raakt. Een buffetkast is immers niet alleen heel praktisch, maar hoort ook nog eens een ware eyecatcher te zijn. Een overvolle kast zal de rustige uitstraling in de woon- of eetkamer verbreken. Zorg er dus voor dat je niet teveel spullen in de kast propt en plaats overtollige items eventueel achter de gesloten deurtjes of in de keuken. Zo bewaar je de geweldige uitstraling van jouw buffetkast.

3.         Sorteren op kleur, formaat en stijl

Waar de meeste kasten gesloten zijn, is dit bij een buffetkast juist niet het geval. De charme van de kast bestaat juist uit het feit dat je de inhoud kunt bewonderen. Daarom is het echter wel belangrijk dat je deze op de juiste manier indeelt. Bekijk daarom goed of je de items in de kast op kleur, formaat en stijl kunt sorteren. Houd bijvoorbeeld de neutrale borden bij elkaar en maak eenvoudige combinaties. Hierdoor behoud je de sfeervolle uitstraling van de kast en geniet je ook nog eens van een zeer overzichtelijke indeling.

Natuurlijk heeft niet iedereen geweldig matchend serviesgoed. Ook een paar items die er net niet helemaal bij passen moeten natuurlijk wel een plekje krijgen. Gelukkig is er altijd wel ruimte om deze ergens achterin de buffetkast te plaatsen of onderin de kast te leggen.

4.         Let op de uitstraling van de buffetkast

Natuurlijk is niet alleen de indeling van de buffetkast van belang. Het is ook van essentieel belang om op de gehele uitstraling te letten. Schaf daarom altijd een buffetkast in de stijl van jouw huidige interieur aan. Hierdoor zal deze de sfeer in huis versterken en creëer je eenvoudig meer eenheid. Wanneer de sfeer goed is, zal het inrichten een stuk eenvoudiger verlopen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline