5 tips voor een jaren 70 interieur: back to the seventies! 0

5 tips voor een jaren 70 interieur back to the seventies

Denk je aan de jaren 70, dan denk je aan de unieke haarstijlen, disco en de algehele vrolijke mentaliteit. Maar natuurlijk ook aan de fantastische interieurs! Interieurstylisten konden hun lol op in deze tijd. Want jeetje, wat was er veel te beleven. En zoals met alles geldt ook nu dat deze stijlen weer voor de volle 100 procent zijn teruggekomen. Back to the seventies? Waarom niet?! Veel van de hedendaagse woontrends vertonen al kenmerken uit deze tijd. De ronde vormen en de warme kleuren. De jaren 70 stijl is weer helemaal hot.

Ben jij op zoek naar een fantastisch jaren 70 interieur? Maar kan je wel wat hulp gebruiken? Met behulp van de volgende vijf tips gaat jouw interieur weer helemaal terug in de tijd.

1.      Kies voor een opvallend kleurenpalet

Het kleurenpalet speelt in ieder interieur natuurlijk een belangrijke rol. Met behulp van de juiste kleuren kun je eenvoudig de juiste sfeer creëren. Denken we aan de jaren zeventig, dan denken we vooral aan aardse tinten met opvallende kleuren. Oranje is nog altijd dé kleur bij uitstek voor een vintage jaren 70 interieur, maar ook geel of petrol zijn erg populair.

Ben je niet zo dol op felle kleuren aan de muren? Houd dan de wanden rustig, maar zorg voor een kleurrijke eyecatcher in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een gekleurde fauteuil, bank of een grafisch vloerkleed.

2.      Creëer een ware zitkuil

Zitkuilen waren misschien wel de meest uitgesproken trend in de jaren zeventig. Het was een fantastisch idee om meer intimiteit met familie en vrienden te creëren. Bovendien geeft het ook een zeer speelse uitstraling aan de woning. Het leuke is dat je een zitkuil precies zo kunt aankleden als jij dat wilt. Je kunt voor heerlijke retro gaan, maar ook een kuil met Aziatische invloeden inrichten. Helemaal naar jouw smaak en persoonlijke wensen.

3.      Ronde vormen

Ronde vormen zagen we in de huidige woontrends ook weer steeds vaker terug. Van oorsprong stammen deze af uit de jaren zeventig. Weg met de strakke lijnen die we de afgelopen tijd steeds vaker zag. Maar echt genieten van bijzondere vormen. Het hoeft allemaal niet zo strak. Een plezierige en speelse uitstraling hoort op de voorgrond te staan.

4.      Materialen

In de jaren zeventig zagen we heel veel verschillende materialen. Vooral het gebruik van rotan was erg populair. Daarnaast werden er veel fluwelen stoffen gebruikt. Met name in de vorm van een hele zachte, luxe fauteuil. Hiermee geef je jouw interieur dan ook direct die zo geliefde jaren 70 uitstraling.

5.      Bloemenprints

Denken we aan de jaren zeventig, dan denken we natuurlijk aan de flower-power-beweging uit die tijd. Deze werd ook vaak teruggezien in de woningen. Hoe leuk is het dan om die bloemenprints nu ook in je eigen woning te introduceren? Bijvoorbeeld met een retro behangetje of een kleurrijk vloerkleed. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline