Aan de slag met het bouwen van een tuinhuis in je vrije tijd  0

Een tuinhuisje bouwen in je vrije tijd Dit heb je ervoor nodig
Geniet van de mogelijkheden die een tuinhuis je biedt, door deze in je vrije tijd op te bouwen binnen je tuin. Een tuinhuis biedt je een plek om je terug te trekken na een lange dag op het werk; geniet er van een mooi boek of je favoriete tijdschrift. Ook vormt een tuinhuis de ideale plek om je tuinmeubelen aan het eind van de zomer in op te bergen. Het voorkomt dat bijvoorbeeld je tuinparasol of tuinstoelen al snel minder mooi zijn, als gevolg van de ruige weersomstandigheden waaraan ze worden blootgesteld in het najaar en de winter. Met een tuinhuis hoef je deze spullen niet op zolder op te bergen. 

Denk na over het ontwerp van het tuinhuis 

Bij het bouwen van een tuinhuis in je vrije tijd, heb je verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld tussen een bouwpakket welke je zelf in elkaar dient te zetten, een tuinhuis als compleet bouwwerk geleverd door een tuinwinkel en de mogelijkheid om het tuinhuis zelf te ontwerpen. Dat laatste kost veel tijd, maar is vaak ook het leukst. Je kunt het ontwerp van het tuinhuis aan laten sluiten op de rest van je tuin. Kijk ook eens op het internet, waar je voorbeelden van bouwtekeningen voor een tuinhuis vindt. Het is verstandig gebruik te maken van een betonnen fundament en geïsoleerde houten wanden. Zo krijgt het tuinhuis het natuurlijke van de tuin. 

Tip: voorkom dat houten elementen van het tuinhuis in direct contact staan met de grond. Het zou kunnen leiden tot houtrot, wat de constructie verzwakt. Ontkom je er niet aan? Zorg er in dat geval voor dat het hout ingesmeerd is met teer. 

Inrichten van een tuinhuis in je tuin 

Staat het tuinhuis eenmaal? In dat geval is het zaak na te denken over de inrichting ervan. Kies je voor een hoek loungeset in de tuin? In dat geval kun je deze in de wintermaanden binnen je tuinhuis zetten. Gecombineerd met een elektrische kachel heb je zo een hele fijne plek om een moment voor jezelf te nemen. In plaats van de hoek loungeset uit de tuin, zou je ook twee losse tuinstoelen kunnen gebruiken, gecombineerd met een leuke bijzettafel. Kleed het tuinhuis op een huiselijke wijze aan met verschillende accessoires, een kleed en bijpassende verlichting. Pas wel op met vocht in het tuinhuis; de luchtvochtigheid zal hier hoger zijn dan binnen je woning. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline