Aan de slag met het ontwerp van de nieuwe keuken 0

nieuwe keuken

Denk je na over het vervangen van de bestaande keuken in huis? Bij het ontwerpen van een nieuwe keuken zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Welke vorm geef je de nieuwe keuken? Welk materiaal kies je voor de keukenkastjes en het keukenblad? Hoe zorg je voor voldoende opbergruimte in de keuken? Welke apparaten laat je straks in de keuken inbouwen? Enzovoorts. In dit artikel helpen we je op weg een goede start te maken met het ontwerp ervan.

Een van de aspecten om rekening mee te houden bij een keuken kopen: een keuken is veel meer dan een plek voor het bereiden van het ontbijt, de lunch en het diner. Tegenwoordig is een keuken een sociale ontmoetingsplek. Je hebt er aan het eind van de dag een gesprek met je partner, je laat je kinderen er kleuren of knutselen als jij het eten aan het bereiden bent en je verwelkomt er je gasten. De tijd dat je een lange avond in de keuken staat terwijl je gasten op de bank in de woonkamer zitten is voorbij.

Trends op het gebied van keukens 

Populair bij het ontwerpen van een nieuwe keuken is het gebruik van verschillende natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan de mix van houten keukenkastjes met een aanrechtblad van graniet of composiet. De keukenkasten kun je van een stalen handgreep voorzien, wat de keuken een robuuste en ietwat industriële look geeft. Het hout past daarnaast goed bij een landelijk ingerichte woning. Vind je een blad van graniet of composiet niet robuust genoeg? Je zou ook voor een wat dikker model betonnen keukenblad kunnen kiezen. 

Tip: focus je niet uitsluitend op trends op het gebied van materialen en kleuren. Qua apparatuur is onder meer de kookplaat met een geïntegreerd afzuigsysteem steeds populairder. Het biedt verschillende voordelen, denk alleen al aan de ruimte die je ermee bespaart aan de muur. 

Trends op het gebied van keukens 

Chique zwarte keuken met gouden touch 

Niet alleen het combineren van verschillende natuurlijke materialen is populair. Een andere trend op het gebied van keukens in 2023: een donkere keuken met een gouden touch. Denk in dit geval aan het gebruik van een gouden kraan, goudkleurige handgrepen op zwarte keukenkasten, enzovoorts. Deze combinatie van kleuren geeft de keuken een hele chique, luxe uitstraling. Online vind je talloze voorbeelden van dergelijke keukens. Doe inspiratie op voor de nieuwe keuken in jouw woning! 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline