Alles wat je moet weten over fonteinmeubels 0

Alles wat je moet weten over fonteinmeubels

Fonteinmeubels zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dat is natuurlijk niet geheel zonder reden, want deze handige meubels bieden ontzettend veel verschillende voordelen. Toch is nog niet iedereen bekend met de definitie van een fonteinmeubel en de diverse mogelijkheden. Want wat is een fonteinmeubel precies? En uit welke soorten en stijlen kun je precies kiezen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je een fonteinmeubel aanschaft.

Wat is een fonteinmeubel?

Een fonteinmeubel is een extra handige wastafel voor in de badkamer. Maar in plaats dat je hier alleen je handen en je gezicht kunt wassen is er ook extra opbergruimte beschikbaar gesteld. Zo kun je eenvoudig diverse toilet- en badkamerartikelen opbergen in het meubelstuk. Op het toilet is het bijvoorbeeld handig om van het fonteinmeubel gebruik te maken en zo toiletrollen uit het zicht te bewaren. Zo grijp je nooit meer mis als je op het toilet zit, maar staan deze ook niet overduidelijk in het zicht. In den badkamer kun je onder andere handdoeken in het fonteinmeubel bewaren, maar ook shampoo, conditioner en andere badkamerartikelen waar je normaal gesproken ruimte voor tekort komt.

Wat is een fonteinmeubel

Voor- en nadelen van fonteinmeubels

Het grootste voordeel van een fonteinmeubel is dat je niet alleen over extra opbergruimte beschikt, maar dat deze kastjes ook nog eens geheel afgesloten zijn. Zo creëer je een rustige uitstraling in de badkamer en voorkom je dat deze rommelig oogt. Bovendien zorgt het er met name in het toilet voor dat de ruimte er direct een stuk luxer en sfeervoller uitziet. Een fonteinmeubel geeft je al snel het gevoel alsof je het toilet binnen bent gewandeld van een chique restaurant. Maar dan gewoon in je eigen huis!

Hoewel fonteinmeubels enorm veel voordelen kennen, zitten er natuurlijk ook enkele nadelen aan verbonden. Hoe zwaar deze nadelen wegen is met name afhankelijk van de grootte van de ruimte waarin deze geplaatst wordt. Zo zijn fonteinmeubels over het algemeen iets minder geschikt voor kleine toiletruimtes en/of badkamers. Dit komt omdat ze meer beenruimte in zullen nemen en door hun gesloten uiterlijk ook nog eens de ruimtelijke uitstraling zullen verstoren. Een fonteinmeubel is dan ook met name een goed idee voor de wat ruimere toiletruimtes en badkamers.

In alle soorten en maten

Ben je op zoek naar een fonteinmeubel voor jouw badkamer of toilet? Dan zijn er talloze verschillende mogelijkheden. Welk fonteinmeubel het meest geschikt is, is met name afhankelijk van de hoogte van je budget, aan welke materialen je de voorkeur geeft en of je merkgevoelig bent. Fonteinmeubels zijn namelijk verkrijgbaar in de wat hogere prijsklassen van bekende merken zoals Clou en Luca, maar ook voor wat toegankelijkere prijzen. Jij bepaalt wat de voorkeur heeft.

Bij het kiezen van een fonteinmeubel is het vooral belangrijk om op het materiaalgebruik te letten. Het fonteinbakje beschikt over de meeste mogelijkheden. Deze kan bijvoorbeeld gemaakt worden van keramiek, maar ook van composiet. Je kunt doorgaans zelf kiezen welk fonteinbakje jij het liefst ziet. De meeste onderkasten beschikken over dezelfde materialen. Dit is meestal een vorm van MDF of spaanplaat. Soms kan er ook voor een hardhouten onderkast gekozen worden. Reken dan echter wel weer op een wat hoger prijskaartje.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline