Als je niet kan verhuizen, ga je verbouwen 0

Als je niet kan verhuizen, ga je verbouwen

Redenen om te verbouwen

Heb je een eigen huis, dan denk je wellicht regelmatig dat je de badkamer of keuken toch echt moet vervangen. Of misschien haal je je tuin het liefst overhoop om enkele dingen eindelijk in de tuinafval container te gooien. Misschien wil je graag verhuizen, maar is dat geen optie. Verbouwen kan dan een uitkomst zijn. Wij vertellen je in dit artikel wat zoal de voordelen van verbouwen zijn. Lees snel verder!

Je bent vaker thuis om te genieten van je woning

Je bent vaker thuis en kunt meer genieten van je woning. Dat je vaak thuis bent, kan ook een reden zijn om te gaan verbouwen en badkameronderdelen in de puincontainer te willen gooien. Je ziet immers vaker hoe je huis eraan toe is en misschien wil je de staat hiervan verbeteren. Als je veel thuis aan het werk bent, kun je na een verbouwing nog meer genieten van je geweldige woning, omdat deze een mooie upgrade heeft gehad.

Je huis wordt meer waard

Als je je huis gaat verbouwen, zal deze meer waard worden. Dit is echter wel afhankelijk van de soort verbouwing die je uit gaat voeren. Als je bijvoorbeeld een uitbouw of dakkapel plaatst, zal dit zorgen voor een hogere waarde van je huis dan wanneer je een nieuwe keuken of badkamer plaatst. Je kunt de toekomstige waarde van je woning in laten schatten door een taxateur. Dit rapport kun je vervolgens inleveren bij het aanvragen van de verhoging van je hypotheek. Je weet dan meteen of je een lagere rente kunt krijgen.

Je kunt verduurzamen en zodoende besparen

Door je huis te verbouwen kun je niet alleen je woning duurzamer maken, maar ook energie besparen. Veel huiseigenaren kozen er al voor om zonnepanelen te plaatsen of om hun vloeren, muren of dak te isoleren. Door isolatie zorg je ervoor dat de warmte binnenshuis blijft. Je kunt hiermee fors besparen op je energierekening. Ook zal je in de winter een meer aangename temperatuur in je woning ervaren, waardoor je profiteert van een hoger wooncomfort.

Sparen levert minder op

Veel mensen kiezen voor verbouwen of het verduurzamen van hun huis, omdat de rente op spaarrekeningen momenteel laag is. Sparen levert daardoor nog weinig op. Door dit geld echter in een verbouwing te steken, kun je hier meer voor terugkrijgen dan dat sparen oplevert. Denk aan een hogere verkoopprijs als je besluit je huis te gaan verkopen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline