Altijd genieten met kunstgras 0

Altijd genieten met kunstgras

Het gras lijkt altijd groener bij de buren… of toch niet? Na het lezen van dit artikel in ieder geval niet! We hebben hieronder namelijk alle voordelen van kunstgras voor je op een rijtje gezet.

1. Nooit meer maaien

Echt gras moet je van maart tot en met oktober iedere week maaien. Heb je een robotmaaier, dan is dit geen tijdrovende klus, maar de meeste mensen zullen toch wekelijks de handen uit de mouwen moeten steken. Heb je kunstgras, dan hoeft dit natuurlijk niet. Je gazon heeft altijd de perfecte hoogte!

2. Nooit meer randen afsteken

Kunstgras blijft altijd hetzelfde formaat behouden. Je hoeft de randjes dus niet af te steken.

3. Altijd groen

Echt gras vertoont soms gele of kale plekken die je dan weer moet opvullen. Dit is vooral het geval als het gras in de zon of juist in de schaduw ligt. Bij kunstgras hoef je hier nooit rekening mee te houden, want het blijft altijd groen, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

4. Geen last van onkruid

Onkruid wordt door tuinbezitters als een vervelend verschijnsel ervaren. Als je echt gras hebt, dan is de kans groot dat je hier op den duur ook mee te maken krijgt. Kies je ervoor om kunstgras te kopen, dan heb je een veel minder aantrekkelijke ondergrond voor onkruid. Hetzelfde geldt voor mollen: zij graven liever gaten in echt gras.

5. Water besparen

Met kunstgras bespaar je flink veel water. Je hoeft niet meer in de weer met tuinslangen of sproeiers.

6. Geen onderhoudswerkzaamheden

Een fraai gazon van echt gras bereik je alleen door er veel aandacht en tijd aan te besteden. Je moet dan geregeld verticuteren, maaien, bemesten en kalk strooien. Ook moet je onkruid de baas zijn en deze snel verwijderen zodra ze de kop op steken. Soms heb je ook gewoon dikke pech en komt er een mol die de boel flink verpest. Heb je echter een gazon van kunstgras, dan heb je al deze problemen niet!

7. Heerlijk zacht

Kunstgras is heerlijk zacht om op te lopen en spelen. Als je kleine kinderen en huisdieren hebt, dan is dit natuurlijk ideaal.

8. Natuurlijke uitstraling

Kunstgras van tegenwoordig zijn zo natuurgetrouw dat je ze nauwelijks meer van echt gras meer kunt onderscheiden. Er zijn kunstgrasmatten verkrijgbaar die er wild en rommelig uitzien, zodat het net echt lijkt. Liever een strak gazon? Dan zijn er ook kunstgrasmatten die net “gemaaid” zijn en dus korte grassprieten hebben, verkrijgbaar in diverse tinten groen. Qua kleuren, soorten en lengte valt er dus veel te kiezen.

9. Duurzaam

Kunstgras gaat jaren mee, dus het is een goede investering van je geld. Het is erg duurzaam, zeker als je je bedenkt dat je het de aankomende jaren nooit meer water hoeft te geven of de grasmaaier hoeft te gebruiken die energie slurpt.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline