Bejaarde blijft steeds langer thuis wonen 0

Bejaarde blijft steeds langer thuis wonen

Door de vergrijzing blijven ouderen steeds langer in hun eigen woning wonen. Voor de ouderen is dit heerlijk, om meerdere redenen, maar het brengt natuurlijk ook nadelen met zich mee. Het is vaak zo dat het huis aangepast moet worden zodat langer thuis wonen mogelijk is. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift, nieuw of tweedehands.

Voordelen en nadelen

De meeste ouderen hebben de voorkeur om zo lang als mogelijk in hun eigen woning te blijven wonen. Dit heeft natuurlijk voordelen maar ook nadelen. Zo is de bejaarde thuis vaak gelukkiger en is het makkelijker om sociale contacten te onderhouden. Thuis wonen is lastig wanneer de oudere slechter te been wordt. Een van de oplossingen voor dit probleem is een traplift. Echter is er een flinke investering nodig om deze te kunnen bekostigen.

Tweedehands

Een oplossing om te zorgen dat een traplift betaalbaar is zijn tweedehands trapliften. Ouderen met een traplift in huis gebruiken de traplift meestal niet tot deze defect of aan vervanging toe is. Hierdoor zijn er veel gebruikte trapliften op de markt welke nog in goede staat verkeren. TipTop koopt deze tweedehands trapliften op waarna een uitvoerige controle en tests uitgevoerd worden om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen. Als de traplift aan alle eisen voldoet en in goede staat verkeerd wordt deze opnieuw te koop aangeboden.

tweedehands traplift

Vergoedingen

De overheid stimuleert het thuis blijven wonen zolang als dat het mogelijk is. Wel met de voorwaarde dat de leefomgeving en woning daarop afgestemd moet zijn. Om ouderen te helpen in hun vertrouwde zelfstandige omgeving oud te worden, met een goede kwaliteit van leven, is het in uitzonderlijke gevallen mogelijk om een traplift vergoed te krijgen. Hiervoor bestaat de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). De eisen en mogelijkheden van deze wet verschillen per gemeente. Het lokale WMO-loket kan je meer vertellen over de eisen en of het voor jou mogelijk is om een traplift te krijgen.

vergoeding traplift

Geestelijke gezondheid

Zo lang als mogelijk thuis blijven wonen heeft bewezen een positieve invloed op de geestelijke gezondheid. Het onderhouden van sociale contacten is eenvoudiger als je nog thuis woont en je hebt zelf regie over jouw eigen woning en eventuele aanpassingen hieraan. Bovendien zorgt thuis blijven wonen voor minder eenzaamheid en een groter geluksgevoel. Een tweedehands traplift heeft een grote invloed op de mogelijkheid om thuis te kunnen blijven wonen. Zonder traplift is dit voor veel ouderen niet mogelijk.

Kwaliteit

Het waarborgen van de kwaliteit van tweedehands trapliften is een grote prioriteit. Zo voldoen de trapliften aan de Europese veiligheidsnorm (EN 81-40) en krijgen deze altijd een nieuwe accu. Uiteraard worden de tweedehands trapliften ook allemaal uitvoerig gecontroleerd. Indien gewenst kan er zelfs een andere kleur zitting worden geleverd. Alle (tweedehands) artikelen van TipTop worden verkocht met volledige garantie en je kunt het serviceteam 24 uur per dag bereiken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline