Besparen op de buitenverlichting doe je zo! 0

besparen buitenverlichting

De zomer is nog niet officieel begonnen, maar we kunnen wel al weken genieten van prachtig weer. Wat een heerlijk contrast met de koude winter! Nu de temperaturen weer stijgen en het zonnetje zich vaker laat zien, merken we ook dat we meer tijd in de tuin doorbrengen. Wat is er nu heerlijker dan na een lange lentedag kunnen genieten van de zon die onder gaat en een fijne temperatuur? Samen met je vrienden en familieleden genieten van een barbecue en een drankje tot in de late uurtjes. 1 ding mist alleen nog: de buitenverlichting. Ondanks dat we hier echt niet zonder kunnen en zeker niet zonder willen brengen deze ook wel een groot nadeel met zich mee. Zo zien veel mensen hun energieverbruik in de zomers enorm stijgen. Buitenverlichting is vaak niet alleen prijzig in aanschaf, maar ook nog eens in gebruik. In een tijd waarin we continue bezig zijn met duurzaam en energiezuinig leven is dit natuurlijk niet gewenst. Maar hoe los je dit op? Hoe kun je besparen op je buitenverlichting om zo je energierekening laag te houden?

Kijk je energiecontract na!

Ondanks dat we niet anders kunnen dan toegeven dat buitenverlichting best prijzig kan zijn in verbruik, betekent dat niet altijd dat je energierekening daardoor torenhoog hoeft te worden.  Soms kan een andere energieleverancier daar al heel veel verandering in brengen. Wij geven bij hoge energierekeningen dan ook altijd als tip om eerst je energiecontract eens goed na te lopen. Je kunt een online tool gebruiken om de tarieven van verschillende energiemaatschappijen te vergelijken. Zo weet je in elk geval dat je al het goedkoopste tarief te pakken hebt. Nu nog wat doen aan het verbruik! energieleverancier veranderen

Ga voor energiezuinige tuinverlichting

De meeste mensen kiezen direct voor de goedkoopste buitenverlichting. Dat is ook niet zo gek, want buitenverlichting kan al erg duur zijn en je bent dan toch liever zo goedkoop mogelijk uit. Ondanks dat de aanschafprijs enorm aantrekkelijk kan zijn, raden wij dit toch af. Je bent vast wel bekend met het gezegde: ‘goedkoop is duurkoop’. In de meeste gevallen is dit ook echt zo. Goedkope tuinverlichting beschikken niet alleen over een zeer korte levensduur, maar vreten ook nog eens energie. Om energie te besparen is het dan ook verstandig om voor de iets duurdere energiezuinige tuinverlichting te gaan. Kies bijvoorbeeld voor LED-verlichting buiten of ga voor lampen op zonne-energie als je helemaal voor een duurzaam alternatief wilt kiezen.

Laat een tijdschakelaar installeren

De meeste kosten die gemaakt worden door buitenverlichting komen wel door verkeerd gebruik hiervan. Zo worden de lampen vaak vergeten en blijven ze dag en nacht branden. Om dit te voorkomen kan je ervoor kiezen om een tijdschakelaar te plaatsen. Zo gaan alle lampen op een gezette tijd aan en uit. Dat scheelt je niet alleen kopzorgen, maar ook nog eens een heleboel in je energieverbuik.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline