Besparen op je energieverbruik? Lees onze tips! 0

Besparen op je energieverbruik? Lees onze tips!

Iedereen wilt natuurlijk besparen op het energieverbruik. Misschien wil je besparen om financiële redenen. Of wil je jouw steentje bijdragen aan een beter milieu. Wat je redenen ook zijn. Het is altijd fijn om de energierekening te kunnen verlagen. Ben je benieuwd hoe je dit doet? Lees dan vooral verder!

Huisisolatie

Door je huis goed te isoleren bespaar hoef je veel minder energie te gebruiken om je huis warm te houden. Isoleer bijvoorbeeld je zolder of de spouwmuren. Zo gaat er minder warmte verloren door het dak en hoef je de verwarming minder hoog aan te zetten. Hoewel massieve spouwmuren duur zijn om te monteren, besparen ze veel op de energie rekening. Mocht je budget het toelaten, dan is betere isolatie een uitstekende manier om te besparen op je energie.

Kies de goedkoopste energieleverancier

Deze tips is misschien vanzelfsprekend. Maar veel mensen zitten nog steeds bij een te dure energieleverancier. Wil je kiezen voor de goedkoopste energie? Zorg er dan voor dat je goed onderzoek doet naar de beste opties. Met een energie vergelijker kun je energieleveranciers vergelijken op de beste prijzen. Zo kun je eenvoudig inzien wat voor jou de beste keuze is.

Energiezuinige apparatuur

Zijn er apparaten in je woning aan vervanging toe? Of heb je het budget om apparatuur te vervangen? Dan raden wij je aan om te kijken naar energiezuinige apparatuur. Door bijvoorbeeld een energiezuinige wasmachine aan te schaffen bespaar je al snel op je energierekening. Kijk dus eerst naar apparatuur die veel energie verbruikt. Deze apparaten zijn de beste optie om te vervangen.

energielabel

Schaf een nieuwe verwarmingsketel aan

Verwarming is in veel gevallen verantwoordelijk voor meer dan de helft van de energierekening. Daarom is het aanschaffen van een goede verwarmingsketel een van de beste manieren om te besparen op je energieverbruik. Wanneer je genoeg budget beschikbaar hebt is het vervangen van je oude en inefficiënte ketel een goede manier om minder energie te verbruiken. Heb je reeds een goede verwarmingsketel aangeschaft? Zorg er dan voor dat de ketel goed is ingesteld. Een goede installateur zorgt hier natuurlijk voor. Maar vraag voor de zekerheid eens na of de installatie goed is verlopen.

Vervang verlichting in je huis

Verlichting is ook verantwoordelijk voor een redelijk gedeelte van je energie verbuik. Zorg er dus voor dat je duurzame verlichting gebruikt. Ledverlichting is altijd een goede optie. Deze verlichting is in aanschaf soms duurder, maar kan zich binnen enkele maanden al terugverdienen. Ledverlichting gaat ook langer mee dan andere lampen. Waardoor het een zeer duurzame vorm van verlichting is.

vervang verlichting

Gebruik je thermostaat op de juiste manier

Er zijn veel slimmigheden die je met je thermostaat kunt toepassen om minder energie te verbruiken. Zo kun je bijvoorbeeld de verwarming verlagen met één graad. Wanneer je dit consistent doet bespaar op een simpele manier op je energierekening. Kleed je iets warmer aan en je zult nergens last van hebben.

Ook kun je de thermostaat efficiënter gebruiken door alleen verwarming in te stellen op kamers waar ook echt iemand aanwezig is. Onnodig energie gebruiken is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Je kunt nog een stapje verder gaan door een slimme thermostaat aan te schaffen. Met een slimme thermostaat kun je op afstand de verwarming in je huis bedienen. Ben je eens vergeten om de verwarming uit te zetten? Dan kun je onnodige energieverbruik voorkomen door op afstand de verwarming uit te zetten. Slimme thermostaten beschikken vaak over handige functies zoals een aanwezigheidssensor. Daarnaast zijn deze thermostaten vaak zelflerend waardoor ze patronen herkennen of er iemand bij je thuis is. Zo kun je nog efficiënter omgaan met je energie.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline