Besparen op maandelijkse lasten: zo doe je dat 0

geld

Is de maand nog lang niet voorbij en ben je nu al door je geld heen? Is het elke maand weer overleven tot je loon wordt gestort? Met behulp van de volgende tips zal jij verbaasd zijn hoeveel geld je nog over kan houden aan het einde van de maand. Deze eenvoudige tips kunnen jou helpen bij zuiniger leven. Sommige tips ken je misschien al een tijdje, maar probeer ze toch eens uit. Je zal versteld staan! Voordat we starten met onze lijst van tips is het altijd eerst belangrijk om na te gaan of je wel zo goedkoop mogelijk zit qua gas, water en licht. Zoek de goedkoopste energiemaatschappij op en vergelijk energie. Hier zitten onwijs veel verschillen in en kunnen je alvast een duwtje in de juiste richting geven.

1.    Kijk kritisch naar je maandlasten

Zorg dat je eerst een overzicht hebt van wat er nu maandelijks uitgaat. Heb je abonnementen op dingen die je toch nooit gebruikt? Denk aan tijdschriften, kranten, televisiezenders, Netflix, etc. Op veel van deze dingen kan je gemakkelijk besparen als je er verder toch nooit wat mee doet. Ook kan het zijn dat je ooit een goede doel bent gaan steunen en je dat inmiddels niet eens meer doorhebt. Ook dit zijn kosten waarop je maandelijks kan besparen. Ook je zorgverzekering is een kostenpost waar veel mensen op kunnen besparen. Het overstappen naar een goedkoper pakket of een andere aanbieder scheelt je zo al tientallen euro’s per maand. Bekijk wat jij nu echt nodig hebt.

2.    Bespaar op water

Lekker lang onder de douche blijven staan of dat (koude) bad nog eens extra bijvullen kan erg aanlokkelijk klinken. Daardoor is dit ook vaak een valkuil voor de meeste mensen. Verminder je douchebeurten of verkort de douchetijd om op je waterverbruik te bezuinigen. Douche nooit langer dan 10-15 minuten en ga slechts een keer per dag onder de douche. Je zal merken dat dit al een hoop scheelt op je afrekening. Heb je moeite met onder de douche vandaan komen? Er bestaan speciale timers die aangeven wanneer je douchetijd verlopen is.

3.    Bespaar op eten

Maandelijks geven we onwijs veel uit aan eten. De hoogste kosten liggen in het bestellen van eten, een restaurantje pakken of op het werk even langs die heerlijke broodjeszaak lopen. Dit is dan ook echt de valkuil voor veel mensen. Als je wilt besparen op je maandelijkse kosten is het van belang dat je hier overzicht in weet te brengen. Je zal ervan schrikken als je ziet hoeveel geld dit je kost. Natuurlijk kan je best een keertje wat lekkers halen, maar het moet niet structureel zijn. Neem een paar boterhammen van thuis mee naar je werk en haal boodschappen voor de hele week, zo kom je ook niet in de verleiding om toch nog wat lekkers te gaan halen.

restaurant

4.    Zet de verwarming een tikje lager

Een aangename temperatuur in huis is natuurlijk erg belangrijk, maar er zit wel een verschil in aangenaam en warm. De ideale temperatuur in huis is 20 graden. Alles daarboven is niet nodig. Je kan dus gerust je verwarming een tikje lager zetten. Pak een deken erbij of kleed je wat warmer aan en geniet van een lager energieverbruik.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline