Besparen op stucwerk, zo doe je het! 0

Besparen op stucwerk

Wij Nederlanders houden van besparen. Eigenlijk is dat helemaal niet vreemd, want waarom zou je te veel willen betalen voor iets? Dat is toch echt wel zonde van het geld. Besparen doen we niet alleen als we in de supermarkt staan en gaan voor het huismerk of de reclame. Nee, we proberen overal op te besparen. Zo doen we dit ook bij de grote klussen aan ons huis. Een plafond stucen laten we over het algemeen doen door een stukadoor, maar wel voor een zo laag mogelijk bedrag. Natuurlijk moet je niet de kwaliteit uit het oog verliezen. Dit is met name het geval bij het stucen nieuwbouw als je een nieuw huis laat bouwen. Om te kunnen besparen op het stucwerk kun je gebruik maken van de onderstaande tips.

Lage BTW tarief

Eén van de manieren om te besparen op een stukadoor is eigenlijk alleen mogelijk als je huis ouder dan 2 jaar is. Als dit het geval is kun je namelijk gebruik maken van een lager BTW tarief. Als je woning relatief nieuw is dan zal bovenop het tarief van de stukadoor helaas nog 21 procent BTW komen. Bij een ouder huis is dit dus niet zo, dan zal het BTW tarief waarschijnlijk 6 procent zijn. Door deze korting zul je hoe dan ook veel geld besparen op het stucwerk.

Schaalvoordelen

Natuurlijk zal het geld kosten als je een stukadoor inhuurt voor het aanbrengen van het stucwerk. Hoe hoog de kosten precies zullen zijn hangt onder andere af van de grootte van het klus. Hierbij zul je eigenlijk altijd zien dat een grotere klus over het algemeen voordeliger is dan de klus verdelen in meerdere kleinere klusjes. Dit is het geval aangezien de stukadoor zich moet voorbereiden. Het is hierdoor eigenlijk een stuk eenvoudiger om direct door te werken. Laat de klus dus in één keer doen, al kost het dan eerst wel wat meer.

Vergelijken

Tegenwoordig kun je eigenlijk alles wel vergelijken. Er zijn speciale sites voor het beoordelen van mobiele telefoons, internetabonnementen, et cetera. Ook het vergelijken van stukadoors is zeker aan te raden. Op deze manier kun je er natuurlijk voor zorgen om geld te besparen. Een ander voordeel van het vergelijken van offertes is dat je meer duidelijkheid krijgt over de waarschijnlijke kosten. Het is natuurlijk wel wat werk om de offertes aan te vragen doordat er naar alle waarschijnlijkheid veel verschillende stukadoors in je omgeving zijn te vinden, maar dat is het waard.

Goedkoopste soort

Ook kun je geld besparen door te kiezen voor het goedkoopste soort stucwerk. Er zijn namelijk diverse types mogelijk bij het stucen van een muur of plafond. Uiteraard kosten deze soorten allemaal anders. Het is daarom verstandig om open te staan voor alle afwerkingen. Mogelijk wil je graag je woning afwerken met sierpleister, terwijl spackspuiten ook best een goede optie is. Qua kosten zit hier echt een enorm verschil in, terwijl het huis met behulp van het spackspuitwerk er ook gewoon goed uit ziet.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline