Zorgverzekering voor studenten, welke is de beste? 0

Zorgverzekering voor studenten, welke is de beste?

Als je student bent heb je vaak druk. Studeren, opdrachten maken, af en toe een feestje bijwonen en genieten van het studentenleven zijn zomaar een paar voorbeelden van waar je jezelf mee bezig houdt. Je zorgverzekering is dan niet iets waar jij je heel veel mee bezig wilt houden. In dit artikel lees je daarom wat de beste zorgverzekering voor studenten is en hoe je dit in één keer goed kunt regelen voor jezelf. 

Is een basisverzekering voldoende voor studenten?

Als je studeert ben je nog jong (enkele eeuwige studenten daargelaten) en ben je over het algemeen gezond. Om deze reden kiezen heel veel studenten ervoor om alleen een basisverzekering af te sluiten. Een goede keuze, want vaak heb je helemaal niet zo veel zorg nodig. Het wordt misschien wat anders als je ieder jaar op vakantie de pistes onveilig maakt en je bekend staat als een extreme brokkenpiloot. In dat geval is het misschien handig om je extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. Maar normaliter is alleen de basisverzekering voldoende voor studenten. Je kunt eenvoudig basisverzekeringen vergelijken om te kijken welke de goedkoopste voor jou is.

Wanneer kun je als student beter kiezen voor een aanvullende verzekering?

Zoals we al schetsten, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een aanvullende verzekering als je verwacht dat je zorgkosten in het buitenland gaat maken. Heb je een kind en moet die gaan beugelen? Dan kun je daar ook een aanvullende orthodontieverzekering voor afsluiten. Maak je vaak gebruik van therapieën, dan kun je jezelf daar ook aanvullend voor verzekeren.

Waarom moet ik mijn zorgverzekering eigenlijk vergelijken?

Ondanks dat voor de basisverzekering de dekking landelijk gelijk is, kan er wel een prijsverschil zitten in de basisverzekeringen. Dit prijsverschil wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door de afspraken die verzekeraars met gecontracteerde zorgverleners hebben gemaakt, de vrije zorgkeuze die je hebt per polis en de hoogte van vergoedingen. Om deze simpele reden is het aan te raden om jaarlijks te controleren of jouw zorgverzekeraar dit jaar nog wel de voordeligste voor jou is. Heb je andere zorg nodig? Dan kan het lonen om over te stappen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline