Wat je moet en hoe het hoort: bestek in huis halen 0

Bestek set

Wanneer je denkt dat iets niet simpeler kan, blijken er toch behoorlijk wat nuances aan vast te plakken. Dat geldt in ieder geval voor het verzamelen van het juiste bestek. Maar geen nood! Wij kunnen je precies vertellen waar jouw verzameling aan hoort te voldoen en hoe je deze dient te gebruiken. Lees daarom verder en doe je voordeel met onze tips!

Wat je moet

Uiteraard wil je een ruime verzameling aan vorken, lepels en messen tot je beschikking hebben. Deze zijn er echter in allerlei vormen en maten. Wat je in huis haalt, baseer je dan ook op wat je al dan niet vaak eet en drinkt. En/of serveert, nauurlijk.

Naast je tafelbestek doe je er goed aan om koffie- en theelepels aan te schaffen. Deze kunnen met hun inhoud van respectievelijk 5 ml en 3 ml overigens het verschil maken als je een gerecht bereidt en er gevraagd wordt om een ingrediënt in de hoeveelheid van één van de twee.

bestekset moet

Bij de koffie en thee wil je bovendien ook weleens gebak serveren; taartvorkjes zijn daarom onmisbaar! Serveerlepels en slabestek voorkomen dat ingrediënten van de ene pan of schaal in die van de andere terechtkomt. Sla daarom ook de sauslepel niet over, die je bovendien voor jus kunt toepassen.

Wat je mag

Als je je gasten de mogelijkheid geeft een apart botermes te gebruiken, geef je het signaal af dat je aan alles hebt gedacht. Een kaasmes heeft hetzelfde effect. Beide zijn ook nog eens heel handig en praktisch in gebruik. Verder is de aanschaf van een vleesvork altijd aan te raden. Deze geeft je wat extra houvast als je vlees gaat aansnijden.

bestek set alles

Wat het inhoudt

Veel mensen denken dat serveren in stijl inhoudt dat je je gasten zilveren bestek voorlegt. Dat is in principe ook wel zo, ware het niet dat zilver erg duur is en redelijk wat onderhoud vergt. Gelukkig is qua kwaliteit en uiterlijk roestvrij staal ook helemaal niet verkeerd. De beste varianten hiervan worden aangeduid met 18/0 en 18/10. Dit betekent dat het staal voorzien is van 18% chroom en 0% dan wel 10% nikkel. Mocht je budget wat kleiner zijn, dan is de 18/0 versie van je favoriete bestek aan te raden. Maar als je echt voor kwaliteit en duurzaamheid gaat, is 18/10 roestvrij staal precies wat je zoekt.

Hoe je het onderhoudt

Om je bestek van roestvrij staal in topconditie te houden, bevelen we je aan om het met de hand af te wassen. Dat geldt al helemaal wanneer het handvat uit een ander materiaal bestaat; dit kan slijten en afbreken op het punt waaraan het aan het metaal bevestigd is.

Hoe het staat

Eendracht maakt macht. En het staat ook nog eens mooi. Daarom kun je het beste hoogwaardig bestek aanschaffen uit één specifieke serie voor een schitterend geheel. De vele reeksen van Keltum voorzien je qua bestek onderdelen in alles wat je nodig hebt. Kies uit sets van verzilverd metaal of edelstaal om samen met je gasten jouw overheerlijke maaltijden in stijl te nuttigen!

Hoe het hoort

Met het oog op etiquette is het gebruik van bestek aan bepaalde regels gebonden. Zo plaats je vorken altijd links van het bord en messen rechts. Lepels liggen weer aan de rechterkant van de messen en dessertbestek bevindt zich bovenaan je bord of schotel. Bij iedere gang hoort weer een apart bestek; deze plaats je van buiten naar binnen toe. Het voorgerecht eet je daarom met het buitenste bestek en de laatste gang met wat het dichtste bij je bord ligt.

Eet smakelijk!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline