Betontegels met kleurechte toplaag 0

Betontegels met kleurechte toplaag

Ga je een nieuw terras aanleggen, dan is de kans groot dat je eraan denkt om betontegels te kopen. Terrastegels van beton zijn populair als bestrating in de tuin. Betontegels staan er wel om bekend dat de kleur vervaagt. Tegelfabrikant MBI De Steenmeesters heeft hier een oplossing voor: betontegels met een kleurechte toplaag.

Waarom verkleuren betontegels?

Traditionele betontegels zijn gemaakt van grof beton. Soms zitten er ook kiezelstenen in. Om deze betontegels op kleur te brengen, worden kleurpigmenten toegevoegd aan het betonmengsel. De tegel heeft dan door en door dezelfde kleur, dankzij die toegevoegde pigmenten. Onder invloed van zonlicht, vervagen deze kleurpigmenten. Dat is de reden dat de kleur van traditionele betontegels snel vervaagt.

Wat zijn GeoSteen terrastegels?

De GeoSteen terrastegels van MBI De Steenmeesters zijn betontegels met een verfijnde toplaag. Je ziet dat deze tegel uit twee lagen bestaat: een ondergrond van gewoon beton, met een mooie toplaag erop.

Hoe worden GeoSteen terrastegels gemaakt?

Voor de verfijnde toplaag, gebruikt de fabrikant kleurechte mineralen van natuursteen. Dit wordt vermalen tot zogenaamd granulaat. Het materiaal dat hiervoor wordt gebruikt, zijn bijvoorbeeld schelpen en kiezelstenen. De toplaag die hiermee ontstaat, is eigenlijk een laagje natuursteen op een betontegel.

Wat zijn de voordelen van GeoSteen terrastegels?

De MBI terrastegels zien er prachtig uit door de verfijnde toplaag. Je ziet geen grof beton, maar een tegel met een heel fijne structuur van kleine mineralen. GeoSteen terrastegels zien er dus supermooi uit. Verder is hét grote voordeel natuurlijk dat ze een uitstekend kleurbehoud hebben. Dankzij de natuurlijke, kleurechte mineralen, blijven GeoSteen terrastegels veel langer mooi dan traditionele betontegels.

Welke GeoSteen terrastegels zijn er?

MBI De Steenmeesters produceert verschillende soorten GeoSteen series. Deze zijn allemaal te herkennen aan de aanduiding ‘Geo’ voor de serienaam. 

 • GeoStretto
  Een moderne tegel, met een vlakke oppervlakte en strakke randen. Verkrijgbaar in wel 16 kleuren en 12 formaten.
 • GeoAntica
  Een serie tegels en klinkers met een verouderde look. Bestrating met een authentieke look, beschikbaar in 6 kleuren en 6 formaten.
 • GeoArdesia
  Een natuurlijke tegel, met een licht reliëf (leisteenprofiel). Hij is er in 9 kleuren en 2 formaten.
 • GeoArdesia Alivo
  Deze variant van de GeoArdesia heeft naast het natuurlijke reliëf ook een organische vorm. Dé natuursteenlook betontegel! Je kunt kiezen uit 6 kleuren.
 • GeoColor 3.0
  Een stoere tegel met een robuuste look. Toch voelt ie prettig aan, dankzij een geborstelde afwerking. Verkrijgbaar in 13 kleuren en 12 formaten.
 • GeoCotto
  Dit zijn klinkers met een natuurlijke deklaag. Je kunt kiezen uit 4 kleuren en uit 3 klinkerformaten: waalformaat, dikformaat en BKK-formaat.
 • GeoFacetto
  Deze strakke tegels hebben een schuin randje (een facet). Hiermee benadruk je de lijnen in je terras. Hij is er in 2 formaten en in 3 kleuren.
 • GeoKlinker Plus
  Een serie klinkers in diverse afmetingen, allemaal robuust en sterk. Er is keuze uit 7 formaten en uit 8 kleuren.
 • GeoLineair Stretto
  Deze bestrating bestaat uit langwerpige tegels, in verschillende breedtes. Zo ontstaat een strak wildverband, met de nadruk op lange lijnen. Hier kun je uit 3 kleuren kiezen.

GeoSteen MBI kopen

Op www.bestratingsweb.nl kun je alle series van MBI’s GeoSteen vinden. Bestratingsweb.nl heeft ook een grote showtuin, waarin je alle GeoSteen tegels in het echt kunt ervaren.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline