Bureau in de woonkamer? Zo blijft de ruimte sfeervol 0

Bureau in de woonkamer

Het lijkt er misschien op alsof iedereen over een aparte werkruimte in huis beschikt, maar dit is echt niet het geval. Veel mensen kampen met een ruimteprobleem in hun woning. Zeker wanneer je regelmatig thuiswerkt kan dit grote problemen opleveren. Je wil immers over een fijne werkplek beschikken, zonder dat je gestoord wordt door de rest van het gezin. Op de bank in de woonkamer gaan zitten is dan ook niet zo verstandig. Maar wist je dat een werkkamer in de woonkamer creëren een stuk makkelijker is dan je denkt? Alles wat je nodig hebt is een goed bureau, een ergonomische stoel en gezinsleden die met je meedenken. Bureaus in de woonkamer? Maar hoe houd je dat dan stijlvol? In dit artikel geven we enkele nuttige tips!

Maak gebruik van een roomdivider of kamerscherm

Maak gebruik van een roomdivider of kamerscherm

De grootste angst van veel mensen is dat de woonkamer teveel afleiding geeft. Bovendien loop je het risico dat het geheel te rommelig oogt. Daarom is het belangrijk om jezelf wat extra privacy te geven. Die doe je bijvoorbeeld met behulp van een roomdivider of kamerscherm. Zo maak je van één ruimte twee losse kamers, zonder dat hier een grote verbouwing aan te pas hoeft te komen. Oog zorgt zo’n roomdivider ervoor dat je oog niet direct op de werkplek valt als je de kamer binnen zal stappen. Er zijn natuurlijk dagen dat je liever niet aan werken wilt denken. Daarnaast voorkomt dit ook een rommelige uitstraling in de woonkamer.

Je kunt in plaats van een kamerscherm of roomdivider ook meubels, een kast of hangende en staande planten gebruiken om jouw werkruimte af te schermen. Zo onttrek je je werkruimte uit het zicht en geniet je van meer privacy wanneer dat er echt toe doet.

Opklapbare tafel

Vind je het maar niks dat het bureau continu in het zicht staat? Of heb je maar een kleine woonkamer en past een groot bureau hier eigenlijk niet in thuis? Dan kun je er ook nog voor kiezen om een opklapbare tafel aan te schaffen. Deze klap je simpelweg uit zodra je moet werken en berg je weer eenvoudig op als dit niet meer nodig is. Zo houd je niet alleen meer ruimte over in de woonkamer, maar houd je privacy en werk ook nog eens beter gescheiden.

Stijlvol vloerkleed

Een vloerkleed is enorm geschikt voor het creëren van meer sfeer. Ook wanneer je niet wilt dat het bureau de sfeer in de woonkamer negatief beïnvloed kan een vloerkleed enorm effectief zijn. Bovendien biedt dit ook nog de mogelijkheid om de werkruimte van de woonkamer te scheiden. Met een sfeervol kleed laat je zien dat het twee verschillende ‘ruimtes’ zijn. Zorg er wel voor dat het kleurenpalet van het vloerkleed past bij de rest van het woonkamerinterieur. Zo zorg je ervoor dat alles één geheel blijft.

Zet het bureau achter de bank

Heb je slechts weinig ruimte in de woonkamer? Dan is het noodzakelijk om creatief te zijn met de ruimte die je wél hebt. Zo beschikt vrijwel iedereen over een loze ruimte achter de bank. Veel mensen weten niet wat ze hiermee aan moeten. Deze ruimte kun je dan ook eenvoudig gebruiken voor het plaatsen van jouw bureau. Zo lever je minder woonruimte in en geniet je toch nog van je eigen plekje.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline