Circulair bouwen 0

Circulair bouwen

Duurzaam circulair bouwen is enorm populair. Het milieu is hot en rekening houden met het milieu al helemaal. Ook de vakantiewereld haakt hierop aan en begint de transitie naar de duurzame vakantiebouw. Een voorbeeld hiervan is de innovatieve ontwikkelaar van duurzame luxe zelfvoorzienende circulaire vakantiewoningen, Unbrick.

Duurzaam

Wanneer is een (vakantie)woning nou duurzaam? Dat is niet zomaar vast te stellen en echt duurzaam bouwen is ook zeker niet gemakkelijk. Zowel het ontwerp, de constructie, de afwerking, de gebruikte materialen, de levensduur van de materialen en het gebruik uitgedrukt in CO2 moeten worden meegenomen om het predicaat duurzaam te kunnen dragen. Ook het reduceren van doorlooptijden en efficiënte productie die de impact op het milieu verminderen horen bij duurzaamheid. Dit alles en meer is waarin Unbrick zich onderscheidt van andere vakantiewoningontwikkelaars.

Prefab & energie-neutraal

Unbrick bouwt energie-neutrale prefab vakantiehuizen op een duurzame manier. De prefab-vakantiewoningen worden modulair gebouwd, rekening houdend met de uitstoot van CO2. De vakantiewoningen komen plug & play uit de eigen fabriek en kunnen met minimale montagetijd op elk gewest (vakantie)terrein worden geplaatst. Zowel de gebruikte materialen, de manier waarop wordt omgegaan met uren en productiecapaciteit, de shipping, de verpakking en de montage legt Unbrick langs de duurzaamheidslat. Dit resulteert in een energie-neutraal gebouwde (vakantie)woning met optimale isolatie en geïntegreerde zonnepanelen die de eigen stroomvoorziening verzorgen.

Duurzame bouwmaterialen

Unbrick bouwt met de duurzame houtsoort Cross Laminated Timber (CLT), dat niet alleen sterk is maar ook nog eens herbruikbaar. Dat laatste vormt ook een belangrijk aspect van duurzaamheid. Hoe anticipeer je op een nieuwe horizon: wat gebeurt er met de woning over 20, 30 of 60 jaar? De sterkte en de herbruikbaarheid van CLT voldoet aan duurzaamheidseisen van de toekomst, ook in het geval van renovatie of sloop. De CLT is gewonnen uit onuitputbare, beschermde bossen. Voor elke Unbrick vakantiewoning zijn ongeveer 22 volwassen bomen nodig. En voor elke boom die gebruikt wordt, plant Unbrick er weer 3 terug.

Voordelen

Wat zijn de voordelen van zo’n duurzaam vakantiehuis? Allereerst is het natuurlijk prettig vakantie vieren als je weet dat er is gewerkt met milieuvriendelijke producten en materialen waardoor je het milieu minder belast. Daarbij is het een voordeel dat de levensduur van dit type vakantiewoning langer is en de negatieve effecten op het milieu op de langere termijn daarmee zijn gereduceerd. Daarnaast geeft een energie-neutraal vakantiehuis meer comfort in huis, wat heerlijk is en al helemaal tijdens de vakantie. En uiteindelijk natuurlijk de kosten: de energie-neutrale bouw geeft een energiebesparing die zeker in deze roerige tijden van oplopende kosten voor energie als enorm voordeel gelden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline