Dahlia bollen 0

dahlia bloem

De kans is vrij groot dat je wel eens van de dahlia hebt gehoord. Deze soort bollen zijn natuurlijk super populair in ons land. Dit is niet zo raar natuurlijk, deze bloemen zien er nu eenmaal prachtig uit in de mooie lentezon. Het is echter nog altijd zo dat lang niet iedereen deze bloemen in de tuin heeft staan, niet iedereen weet hoe je de bollen het beste kunt platen en welke soort je dan moet kiezen. Wij gaan je in dit artikel antwoord geven op al deze vragen, zo kan jij ook de meest mooie dahlia bollen planten in de tuin!

De dahlia bollen – eigenschappen

De dahlia bol komt van oorsprong uit het zuiden van Amerika, Mexico om precies te zijn. Daar worden ze niet echt als mooi gezien, maar in ons land zijn het nog altijd de meest geplante zomerbollen die er maar zijn. de bloemen zien er prachtig uit en hebben een bolvorm, dit is dan ook wel vrij uniek om te zien. Je kunt de bloemen in verschillende kleuren krijgen, ook is het mogelijk om kegelvormige te krijgen wanneer je dit leuk vind voor de afwisseling. Het maakt echt niet uit waar je deze bollen plant, ze kunnen in iedere tuin zonder problemen groeien.

dahlia bollen

Wist je dat de geur van deze bollen heerlijk fris is? De meeste dahlia bollen worden geplant in de wat vrijere tuinen, al zijn het ook mooie bloemen in de tuinen die toch iets formeler zijn. Door de heerlijke geur zal je in de lente genoeg bijtjes aan kunnen treffen op de bloemen, zelfs vlinder komen op de bolvormige bloemen af. Als je wat meer leven in je tuin wilt dan is het planten van enkele dahlia bollen het meest makkelijke wat je maar kunt doen. Er zijn genoeg soorten en kleuren te vinden, je kan er dan ook zonder problemen mee gaan combineren. Zo kan je jouw eigen collectie als het ware maken.

De plant verzorgen

De dahlia bollen zijn vrij makkelijk omtrent de verzorging. Het is echter wel belangrijk dat je de bollen voldoende water geeft. De bollen mogen dan ook niet uitdrogen, anders kunnen ze nu eenmaal niet goed groeien. Het kan zijn dat je bij de hoge dahlia’s de stengel zal moeten steunen met een balkje of stokje, anders heb je kans dat de stengel zal gaan knakken. Je kunt ze ook in een vaas zetten, hier zijn ze vrij lang houdbaar.

Knollen die zijn voorgetrokken kan je vanaf het midden van mei volledig uitplanten in de grond. Zet de knollen natuurlijk wel in een voedzame grond, het liefste op een plek met veel zon. Bescherm jonge uitlopers wanneer het in de avond kan gaan vriezen. Graaf een ruim gat voor de plant, haal hem uit de pot en plant hem ook weer op dezelfde diepte terug. Het afdekken hoeft maar een paar centimeter aarde te zijn. Dahliaknollen die niet zijn voorgetrokken kunnen in april al ingestoken worden, op die manier heb je tegen de zomer de meest prachtige bloemen. Prachtige bloemen die echt overal wel goed zullen gaan groeien!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline