Last van kou in de winter? Isoleer de zolder! 0

Last van kou in de winter Isoleer de zolder

Isoleren wordt vaak genoemd als slimme manier van besparen op de energierekening. Maar isoleren heeft ook te maken met het comfort in huis. Als de warme lucht binnen de kortste keren uit huis verdwijnt, is de gevoelstemperatuur namelijk veel lager dan wanneer de warmte niet via het dak naar buiten gaat. Lees in dit artikel hoe je het dak van je huis het beste kunt isoleren.

Isoleren vanaf de binnenkant

Warme lucht stijgt op. Wanneer de zolder niet geïsoleerd is, betekent dit dat de warme lucht via de zolder verloren gaat. Dit houdt in dat het isoleren van de zolder veel winst oplevert. Dat kun je doen vanuit de binnenkant. Er zijn dan grofweg twee opties. Gebruik je de zolder niet, dan kun je de zoldervloer isoleren. Gebruik je de zolder wel, isoleer dan het dak zodat de zolderruimte zelf ook aangenaam blijft. Wil je de opbrengst van het isoleren nog verder verhogen, kijk dan eens naar de mogelijkheden rond een nieuwe combiketel kopen. Nieuwere modellen zijn vaak veel zuiniger en dat betekent dat er nog meer bespaard kan worden.

Isoleren van buitenaf

Is het dak van het huis eigenlijk aan vervanging toe? Dan heb je meer mogelijkheden wanneer het gaat om isoleren. Een nieuw dak kan namelijk ook van buitenaf geïsoleerd worden, zeker wanneer het plafond op zolder eigenlijk prima in orde is. Wil je hier zelf mee aan de slag, zorg er dan voor dat je genoeg hulp in kunt schakelen. Zelf voor elk materiaal en gereedschap de ladder op en af is namelijk écht geen optie. Overweeg eventueel zelfs het huren of kopen van een steiger om het werk makkelijker te maken.

Ga je zelf aan de slag of laat je het doen?

Het isoleren van een schuin dak is niet moeilijk wanneer je van binnenuit werkt. Hetzelfde geldt voor een plat dak. Wanneer je zelf aan de slag gaat, is het verstandig om de verschillende materiaalopties naast elkaar te leggen. Kijk niet alleen naar het budget, kijk vooral naar de isolatiewaarde en het gemak tijdens het werken met de materialen. Moet er een nieuw dak geplaatst worden op een schuin óf plat dak, schakel dan genoeg hulp in als je ervoor kiest om dit zelf te doen. Vraag bij voorkeur eerst een offerte aan bij een expert zodat je weet wat je opties zijn en of het wel écht de moeite waard is om zelf aan de slag te gaan met isolatiemateriaal.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline