De 3 populairste toepassingen van huisautomatisering 0

huisautomatisering toepassingen

Het leven wordt steeds drukker en regelmatig hebben we het idee dat we de dag alleen maar doorkomen met een flinke bak koffie en een vreemd gevoel voor humeur. Thuis wil je dan ook niets liever dan lekker op de bank neerploffen en de rest van de avond lui voor de televisie doorbrengen. Toch zijn er veel dingen waar we alsnog rekening mee moeten houden: de beveiliging van het huis bijvoorbeeld, het reguleren van de temperatuur, het open en dicht doen van de garage voor de andere gezinsleden en noem maar op. Als je dan eindelijk helemaal kan ontspannen en een paar daagjes weg wilt, duiken er weer nieuwe zorgen op. Je zal echt niet de eerste zijn die last heeft van slapeloze nachten op vakantie, doordat er weer eens een aantal inbraken in de buurt zijn geweest en je niet zeker weet of alles wel goed op slot was. Gelukkig zijn hier slimme oplossingen voor bedacht. Denk bijvoorbeeld aan een draadloze alarminstallatie. Op Shop.somfy.nl begonnen wij onze zoektocht naar slimme toepassingen van huisautomatisering om het leven nog net iets makkelijker te maken. Lees je mee?

Somfy beveiliging

Verlichting bedienen met slechts één druk op de knop

Wil je geen stap meer verzetten en bedien je het liefst alles tegelijkertijd met behulp van je smartphone of tablet? Er zijn tegenwoordig meerdere producten van verschillende merken, zoals Somfy, verkrijgbaar die je de kans bieden om de verlichting vanuit elke plek te kunnen besturen. Zo kan je er ook voor kiezen om de verlichting op bepaalde tijden aan en uit te laten gaan en kan het slimme apparaat je ook nog eens helpen bij het bepalen van je lichtritme. Persoonlijk lijkt mij dit echt ideaal. Ook voor veiligheid is het zeker een aanrader: je wilt immers niet dat criminelen zien dat je niet thuis bent en dit kan je oplossen door af en toe de verlichting aan te doen.

Een slim alarmsysteem

We zijn trots op onze spullen, maar in onze samenleving is de veiligheid daarvan helaas niet altijd gewaarborgd. Met behulp van een hightech alarmsysteem ga je met een veel veiliger gevoel de deur uit. Zodra er ook maar een beweging te zien is zal er een push-up bericht naar je smartphone of tablet gestuurd worden. Zo kun je live meekijken met de beelden en zelfs wat terug spoelen als je iets gemist hebt. Ook klinkt er een schel alarm waardoor de inbrekers vaak al voldoende gewaarschuwd zijn. Zelf kan je natuurlijk ook direct de alarmdiensten inschakelen.

Reguleer de temperatuur

We zijn steeds meer bezig met duurzaam wonen en leven. Veel mensen draaien de thermostaat dan ook uit voordat ze weggaan. Vervolgens kom je thuis in een ijskoud huis. Daarbij komt ook nog eens dat als je daarna je thermostaat voluit zet, je vaak nog meer energie verbruikt dan als je de temperatuur stabiel houdt. Met een slimme thermostaat regel je de temperatuur gemakkelijk en snel op elke plek. Een uur voordat je vertrekt van het werk nog even de temperatuur omhoog gooien? Dat is geen probleem meer. Heerlijk thuis komen in een aangenaam huis dus.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline