De basics van een nieuwe eetkamer 0

De eetkamer is één van de belangrijkste ruimtes in huis. Hier geniet je niet alleen van heerlijke maaltijden, maar kan je ook even samenzijn met de rest van het gezin. In onze drukke prestatiemaatschappij is het niet vreemd dat de eetkamer een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse huishoudens inneemt. Het inrichten van de eetkamer is echter vaak moeilijker dan gedacht. Waar moet je aan denken? Wat mag je zeker niet vergeten? Bij het aanschaffen van een nieuwe eetkamer zal je waarschijnlijk direct aan de eettafel en stoelen denken. Maar wat zijn nog meer belangrijke basics en belangrijker nog; waar moet je op letten als je nieuwe meubels en accessoires voor de eetkamer aanschaft?

Waar moet je op letten? Allereerst is het belangrijk om over een aantal zaken na te denken:

  • Welke interieurstijl past bij jou en de woning? Een eettafel industrieel siert de industriële stijl geweldig, maar kan door zijn natuurlijke uitstralen ook de landelijke stijl complimenteren. Bedenk goed welke stijl bij jou past en verwerk dit binnen de eetkamer. Als je voor één specifieke stijl kiest, creëer je gemakkelijk meer rust en eenheid in de ruimte.
  • Hoeveel beschikbare ruimte is er? In de ideale wereld zouden we natuurlijk allemaal over een gigantische aparte eetkamer beschikken, maar in de realiteit is dat slechts zelden waar. Een kleine ruimte met grote en robuuste meubels vullen is zelden een goed idee. Hierdoor oogt de ruimte veel voller en kleiner dan het in werkelijkheid is. Bij een grote ruimte mag je juist wel weer enorm uitpakken en kan je zelfs extra’s toevoegen, denk bijvoorbeeld aan gordijnen, een vloerkleed, dressoir of buffetkast. Zo voorkom je dat de ruimte te groot en sfeerloos oogt.
  • Hoe vaak gebruik je de eetkamer? Natuurlijk moet je wel realistisch blijven. Er zijn mensen die slechts enkele keren per jaar gebruik maken van de eetkamer en de rest van het jaar met een bord op schoot op de bank zitten. Andere mensen gebruiken deze juist weer dagelijks. Hoe vaak je de ruimte gebruikt is van groot belang voor de materiaal- en meubelkeuze in de eetkamer. Als je de kamer dagelijks gebruikt is het belangrijk dat deze zo functioneel mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan makkelijk afneembare materialen, dit is zeker een pré bij jonge kinderen.

eettafel industrieel

Welke basics mogen zeker niet ontbreken?

Er zijn een aantal basics in de eetkamer die zeker niet mogen ontbreken. Voor de hand liggend zijn natuurlijk de eetkamer en eetstoelen, maar dat zijn niet de enige onmisbare meubelstukken. De volgende items mag jij zeker niet vergeten bij de aanschaf van een nieuwe eetkamer:

  • De juiste verlichting: verlichting kan een kamer maken of breken. Zeker in de eetkamer is het belangrijk om van de juiste sfeer te genieten. Zorg ervoor dat je de verlichting kan dimmen, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel licht je op dat moment nodig hebt.
  • Buffetkast
  • Dressoir
  • Bij grotere ruimtes is ook het gebruik van grote gordijnen en vloerkleden aan te raden, zo laat je de ruimte gemakkelijk kleiner en knusser lijken.
  • Sfeervolle accessoires: ook de eetkamer mag uitnodigend aangekleed te worden. Maak het een fijne plek voor je gezin, familie en vrienden.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline