De belangrijkste raamdecoratie trends voor 2021 0

De belangrijkste raamdecoratie trends voor 2021

Het jaar is alweer bijna voorbij en dat betekent dat er weer volop nieuwe lijstjes voorbijkomen met de trends voor 2021. Dat is voor raamdecoratie niet anders. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar ook raamdecoratie is heel trendgevoelig. De raamdecoratie die je hebt, bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je huis. Vaak is het al van buiten je huis te zien, dus ook mensen die nog nooit bij je binnen zijn geweest, krijgen een idee van jouw leefstijl. Pak je verlanglijstje er maar alvast bij, want dit zijn de belangrijkste trends voor raamdecoratie in 2021.

Jaloezieën

De jaloezieën zijn weer helemaal terug van weggeweest. Dat is niet meer dan terecht want ze zijn perfect voor het beschermen van je privacy en ze passen bij zo goed als elke interieurstijl. Wanneer je een strakke en moderne inrichting hebt, kan je kiezen voor aluminium jaloezieën. Ga je liever voor klassiek? Dan zijn houten jaloezieën waarschijnlijk meer iets voor jou. Jaloezieën worden in 2021 niet meer alleen voor kleine ramen gebruikt. Het zijn juist de grote ramen die van jaloezieën zullen worden voorzien. Dat is omdat ze multifunctioneel zijn. Je kan ze helemaal optrekken en het volledige raam tevoorschijn toveren, je kan de jaloezieën ook helemaal naar beneden laten komen en het hele raam verbergen en natuurlijk iedere optie die daar tussenin zit.

Gordijnen

Gelukkig zijn ook de gordijnen terug van weggeweest. In 2021 kan het qua gordijnen niet gek genoeg. Uitgesproken, maar toch rustige kleuren als mosterdgeel en mosgroen zijn weer helemaal populair. Gordijnen worden eindelijk weer als volwaardig onderdeel van het interieur beschouwd en ze mogen gezien worden. De minder opvallende basiskleuren worden dit jaar overgeslagen.

Een andere trend op het gebied van gordijnen is het plaatsen van overgordijnen. Zo creëer je extra warmte in je huis en kan je nog gewaagdere kleurencombinaties maken.

Duurzaamheid

In het nieuwe jaar zal duurzaamheid steeds belangrijker worden. In de eerste plaats betekent dat, dat je raamdecoratie ervoor zorgt dat je huis goed is geïsoleerd en dat je geen warmte laat weglopen. Daarnaast houdt het ook in dat er steeds meer gekozen zal worden voor raamdecoratie van gerecyclede of duurzame materialen. Er wordt een bewuste keuze gemaakt voor materialen die langer meegaan en niet binnen een paar jaar al vervangen moeten worden. Het maakt dan niet uit dat dat vaak ook wat duurder is, op de lange termijn betaalt duurzaamheid zichzelf terug.

Natuurlijk licht

Het licht van de zon wordt in 2021 veel meer gewaardeerd. Veel mensen zitten de hele dag achter een scherm en daardoor beseffen ze dat ze behoefte hebben aan natuurlijk licht. De raamdecoratie zal ervoor moeten zorgen dat er veel natuurlijk licht binnenkomt, maar dat het zacht en niet te fel is. Daar zijn vitrages bijvoorbeeld heel erg geschikt voor. Deze laten genoeg licht door, maar zorgen er ook voor dat je nog genoeg privacy hebt.

Kijk voor meer inspiratie eens naar de raamdecoratie van Tuiss!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline