De beste kleuren kiezen voor je interieur 0

De beste kleuren kiezen voor je interieur

Ga je binnenkort verhuizen? Bij een nieuwe woning komen veel dingen kijken. Het kiezen van de juiste elementen voor je interieur is erg belangrijk, want muurverf of een hoekbank zijn natuurlijk niet makkelijk om terug te brengen naar de winkel. Het is dus fijn om in één keer de juiste keuze te maken. Gelukkig zijn er een aantal tips om je op weg te helpen. Zo kun je van te voren alvast nadenken over of je gaat voor een knusse inrichting met warme of donkere kleuren, of dat je toch liever voor de ral 9003 muurverf gaat.

Warme en koude kleuren

Als eerste is het belangrijk om te bedenken of je voor je interieur voor warme of koele tinten wilt gaan. Over het algemeen hebben kleuren een bepaalde ondertoon. Zo zijn paars en blauw over het algemeen koele kleuren en rood en geel juist warm, maar het is ook mogelijk om binnen een bepaalde kleur verschillende tinten te hebben, denk bijvoorbeeld aan limoengroen en mintgroen. Wanneer je een kleur kiest voor je interieur, is het dus goed om te bedenken wat je ermee wilt uitstralen.

Kies voor een accentkleur

Een goede manier om kleur toe te voegen aan je interieur is door te kiezen voor een accentkleur. Hierbij kies je voor een aantal neutrale kleuren als basiskleur en een opvallende kleur die je terugziet in je interieur. Met De Muurverffabriek kun je op zoek naar de perfecte neutrale muurverf, bijvoorbeeld wit, grijs of beige. Vervolgens kun je een opvallende accentkleur toevoegen door te kiezen voor decoraties, vloerkleden of kussens in de desbetreffende kleur.

Kleuren combineren

Het combineren van verschillende kleuren is misschien wel een van de lastigste dingen bij het inrichten van je woning. De ene tint is namelijk de andere niet en het kan erg ingewikkeld zijn om precies de juiste balans te krijgen. Gelukkig zijn er een aantal soorten kleurencombinaties die je kunt volgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor complementaire kleuren op de kleurencirkel, denk aan rood en groen of blauw en oranje. Ook kun je harmonieuze kleuren combineren, waardoor je kleuren bij elkaar zet die dicht bij elkaar liggen op de kleurencirkel. Zo kun je kiezen voor een interieur met rood, roze, oranje en geel.

De effecten van kleur

Wanneer je een bepaalde kleurencombinatie kiest voor je interieur is het niet belangrijk om een kleur te kiezen die je mooi vindt, maar ook over de kleuren van de ruimte. Veel kleuren hebben namelijk een bepaald effect, wat de algemene sfeer nog steeds kan beïnvloeden. Over het algemeen stralen koele tinten rust uit, terwijl warme tinten voor gezelligheid zorgen. Om de perfecte balans te vinden, kun je dus het beste verschillende tinten mengen. Kies bijvoorbeeld voor een koele muur met goudkleurige decoraties.

Experimenteren

Hoewel het lastig kan zijn om de juiste kleuren te kiezen, is het vooral belangrijk om te blijven experimenteren! Iedereen heeft een andere smaak en dus kan een bepaalde kleurencombinatie voor de een wel werken, maar voor de ander niet. Wees dus niet bang om voor veel koude of warme tinten te gebruiken in je interieur, of om opvallende kleuren te combineren. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline