De beste manier om je haar te wassen met Sol de Janeiro 0

De beste manier om je haar te wassen met Sol de Janeiro

Ons haar wassen is iets wat de meesten van ons doen zonder er twee keer over na te denken, net zoiets als onze tanden poetsen. Het is gewoon een deel van onze dagelijkse routine.

Maar het is misschien niet zo eenvoudig als we dachten. Het blijkt dat de manier waarop je je haar wast, het verschil kan maken tussen een goede en een slechte haardag. Lees hier tips over hoe je het beste je haar wast met Sol de Janeiro.

Ken je haartype

Doe een paardenstaart test en kijk of de diameter van de pony kleiner is dan een kwart. Dat betekent dat je fijn haar hebt. En een kwart of meer betekent dat je middeldik tot dik haar hebt. Vanaf daar gaat het erom de juiste shampoo en conditioner voor je haartype te vinden. Voor fijn haar wordt aangeraden om een product te gebruiken dat het haar niet verzwaart, maar het wel kracht en volume geeft.

Fijn haar heeft 50 procent minder proteïnen dan medium of dik haar, wat betekent dat het zwak is en versterkt moet worden. Voor medium tot dik haar zoek je een product van Sol de Janeiro met vocht dat de textuur verzacht.

Ken je haartype

Olie je haar in met Sol de Janeiro vóór het wassen

Zorg ervoor dat je 2 tot 3 uur voor het wassen van het haar haarolie op de hoofdhuid en haar aanbrengt en inmasseert. Je kunt hiervoor kokos-, olijf- of mosterdolie van Sol de Janeiro gebruiken. De meeste shampoos bevatten agressieve ingrediënten die de essentiële oliën uit je haar kunnen halen. Het oliën van je haar voorafgaand aan een haarwasbeurt kan helpen dit probleem te bestrijden.

Ontklit je haar

Ontwarren voor het wassen kan de haarknopen verlichten. Dit is wanneer het haar droog is en de knopen gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Het is moeilijk om je haar te ontwarren als het nat is. Bovendien is nat haar zwak en breekbaar en kan het gemakkelijk afbreken.

Je kunt jouw haar ontwarren door het in vier secties te verdelen. Begin een haardouche altijd met het borstelen van het haar. Dit stimuleert de bloedcirculatie in de hoofdhuid, waardoor het haar minder snel uitvalt en de poriën niet verstopt raken. Dit kan ook gespleten haarpunten verminderen.

Spoel met water

Spoel het haar een minuut lang goed uit voordat je shampoo aanbrengt. Laat het een minuutje goed weken met water. Gebruik in dit geval lauw water (heet water kan je haar uitdrogen) – het kan helpen de poriën te openen.

Gebruik eerst warm water

Gebruik warm water om je haar te wassen voor en na het gebruik van shampoo. Warm water helpt de poriën op de hoofdhuid te openen. Spoel je haar uit met warm water voordat je je haar verzorgt. Zorg ervoor dat het water niet gloeiend heet is, want dat kan het haar beschadigen en de hoofdhuid verbranden.

Verdun de shampoo

Verdun altijd shampoo door het te mengen met water. Dit zal de concentratie van de shampoo die op het haar en de hoofdhuid wordt toegepast verlagen. Shampoo kan agressieve chemicaliën bevatten, en door het te verdunnen, verminder je het risico op haarbeschadiging.

Conditioneer het haar met Sol de Janeiro

Nadat je jouw haar gewassen hebt, spoel je het uit en gebruik je een conditioner.  Zorg ervoor dat je de conditioner nooit direct op uw hoofdhuid aanbrengt. Breng de conditioner ook aan met behulp van een kam, want zo kun je het gelijkmatig aanbrengen. Je kunt de conditioner na 1-2 minuten uitspoelen of iets langer in het haar laten zitten, volgens de gebruiksaanwijzing.

Was de conditioner daarna volledig uit. Elk residu kan het haar beschadigen en het er dof uit laten zien.

Op het einde, afspoelen met koud water

Als laatste stap spoel je je haar uit met koud water. Indien mogelijk, zorg ervoor dat je alle conditioner verwijdert door je haar met koud water te wassen. Het spoelen met koud of normaal water helpt de haarschubben te sluiten en sluit het vocht in elke streng in.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline