De ideale temperatuur in elke kamer met zoneregeling 0

De ideale temperatuur in elke kamer met zoneregeling

Het is al sinds jaar en dag een discussiepunt in ieder huishouden: de stand van de thermostaat. De een vindt het te koud, de ander te warm. Als je de woonkamer een graadje opwarmt, dan wordt het in de slaapkamer een regelrechte sauna. En laten we eerlijk zijn, het aanzetten van de verwarming om de handdoeken in de badkamer te drogen om vervolgens de ramen in de rest van het huis open te zetten, is nou eenmaal niet de ideale oplossing. Mocht je vloerverwarming in je huis hebben, dan kan dit de boel zomaar nóg wat lastiger maken.

Tot de afgelopen jaren behoorden dit soort situaties tot de orde van de dag. Er was gewoon geen andere mogelijkheid dan het centraal regelen van de temperatuur in je huis. Het open- en dichtdraaien van de knoppen bij de radiatoren wilde nog wel eens uitkomst bieden, maar doorgaans gaf dit meer problemen dan dat het daadwerkelijk hielp. De technologische ontwikkelingen hebben gelukkig niet stil gestaan en helpen ons nu uit de (gevoelsmatige) brand met de komst van de zoneregeling.

Wat is een zoneregeling?

Simpel gezegd is de zoneregeling is een slim systeem wat ervoor zorgt dat de temperatuur in iedere ruimte apart geregeld kan worden. En dat maakt het leven toch wel een heel stuk makkelijker en vooral comfortabeler. Ook op de energierekening zul je verschil zien, want al dat onnodige opwarmen en laten afkoelen kost toch stiekem, zeker in de huidige tijden, veel geld.

Wat is een zoneregeling?

Werking zoneregeling

Hoe het werkt? Als voorbeeld nemen we een kijkje naar het slimme systeem van Plugwise. Dit systeem is opgebouwd uit een nieuwe (of je bestaande) hoofdthermostaat en een speciale module om op je cv-ketel aan te sluiten. Vervolgens plaats je in elke ruimte waarvan je de temperatuur wilt regelen een draadloze thermostaat (geen zorgen, ook aan de looks en uitstraling is gedacht) en wordt elke te regelen radiator voorzien van een nieuwe slimme radiatorknop. Als je vloerverwarming hebt kun je de bestaande verdeler voorzien van slimme motoren. En that’s it. Je hoeft alleen nog maar in elke ruimte de thermostaat in te stellen en het systeem doet de rest en zorgt ervoor dat je ketel op de meest efficiënte en zuinige manier gebruikt wordt.

Natuurlijk moet je wel een heel klein beetje handig zijn om zo’n systeem te installeren, maar dat is ook weer een leuke uitdaging, toch?  Het loont wel de moeite om vooraf een klein beetje onderzoek te doen naar welk systeem het beste past bij jouw huis en behoeftes. Zo heb je simpele en goedkope basissystemen die hun werk prima doen, maar ook systemen welke zelfs het weerbericht downloaden en hierop anticiperen met het opwarmen van je ruimtes. Het is maar net wat je wilt.

Nog een laatste tip: zoek een goede leverancier welke je kan adviseren bij het uitzoeken, installeren en in gebruik nemen van je nieuwe zoneregeling, zoals de expert van Benem.nl. Des te sneller kun je genieten van maximaal comfort in elke ruimte van je huis!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline