De industriele verlichting breekt uit zijn harnas 0

De industriele verlichting breekt uit zijn harnas

Herinner jij je nog toen er voor het eerst sprake was van de industriële stijl en de daarbij horende industriële verlichting? Er werd vooral gebruik gemaakt van gerecupereerde lampen uit fabrieken, scholen of ziekenhuizen. Deze tijd ligt vrij ver achter ons. Toegegeven, de huidige industriele vloerlampen of industriele wandlampen zijn nog altijd in dezelfde materialen: metaal, glas en hout. En de stoere vormen zijn gebleven. Maar producenten hebben deze oude ontwerpen aangepast aan de huidige normen. En daarmee was ook de weg vrijgemaakt: de industriële lampen zitten nu in alle woonstijlen. Welke trend jij ook wilt volgen, je industriële verlichting past erbij!

Wat mogen we verwachten in 2020?

Voor dit jaar mogen we een aantal nieuwigheden verwachten. Of beter gezegd: bestaande ontwerpen en materialen worden extra in de kijker gezet.

1. Kies voor glas

Glas voor je verlichting creëert een zekere schittering in je kamer. Heel wat designers van industriële vloerlampen gebruiken bijvoorbeeld grote glazen stolpen in hun ontwerp. Of ga voor wandlampen waarbij de lichtbron zichtbaar is.

2. Kies voor groot

Onze woningen worden alsmaar groter en zo ook de ruimtes die moeten verlicht worden. Denk daarom aan grote klokvormige lampenkappen of enorme industriële vloerlampen die een hele hoek van je kamer kunnen innemen.

3. Kies voor mat zwart

De Art Deco uit de jaren 20 van vorige eeuw kent een revival. Naast goud is vooral mat zwart de trend. En gelukkig vind je dit in overvloed bij de industriële lampen. Wie mat zwarte hanglampen of wandlampen nu in zijn of haar interieur brengt, is al goed op weg naar een stijlvol Art Deco inrichting.
mat zwart lampen

Woonstijlen die blijven

Ben jij iemand die niet per sé de woontrends volgt? Geen nood, er zijn stijlen die nog een hele tijd zullen blijven.

1. Kies voor etnisch wonen

Het wereldse wonen met etnische prints en veel kleuren is nog altijd heel populair. Je hele interieur straalt een geleefde sfeer uit. En daar zit je precies goed met je industriële verlichting. Een vloerlamp met hout bijvoorbeeld gaat perfect bij etnische figuren en houten schalen.

2. Kies voor zachte basiskleuren

Met zachte basiskleuren kun je je interieur alle kanten op sturen. Hou bijvoorbeeld je vloeren, muren en industriële verlichting in licht grijs en speel met de kleuren van je accessoires.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline