De kenmerken van teak tuinmeubels 0

De kenmerken van teak tuinmeubels

Tuinmeubelen zijn er in verschillende soorten, maten en materialen. Een van deze materialen is teak. Teak tuinmeubelen hebben een aantal voordelen waar jij absoluut van kan profiteren. In dit artikel worden de voordelen van dit prachtige materiaal op een rijtje gezet. Teak hout komt oorspronkelijk uit Zuidoost Azië en dan voornamelijk uit Thailand, Indonesië, Birma, Java en India. Het is erg sterk materiaal en dus zeer geschikt voor tuinmeubels. Ook het onderhoud is eenvoudig.

Sterk en onderhoudsvriendelijk materiaal

Bij teakhout ben je verzekerd dat je meubels nog jarenlang meegaat. Teak is wat men noemt, een ‘vettige’ houtsoort. Dit heeft meerdere pluspunten. In de winter en herfst zorgt het vet voor een waterafstotende werking. In de zomer zorgt het ervoor dat het hout niet zal splijten. Denk bij vet niet meteen aan vlekken. Een teakhouten tafel zal niet gaan rotten en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Heb je toch de behoefte om het materiaal te beschermen? Het wordt afgeraden het stuk af te dekken met een beschermhoes, want zo neemt de kans op schimmel en vochtvlekken toe. Er wordt aangeraden om ter bescherming het hout in te oliën. Zo kan je nog lang genieten van je meubelstuk. Geen tijd om dit te doen? Dan kan je het meubelstuk beter overdekt in de schuur zetten. Zolang er nog zuurstof bij het hout kan is het goed. Dit maakt het materiaal erg duurzaam. Teak kan je na jaren van trouwe service gerecycled worden.

Warme sfeer en veelzijdig

Teakhout geeft je tuin meteen een warme sfeer. Het hout is er in verschillende kleuren. Als je fan bent van het materiaal kan je hier zeker in mixen. Na een tijdje zal het materiaal ook gaan vergrijzen. Vind je dit niet mooi? dan kan je het hout beter afdekken of behandelen met teakolie. Al is teak erg sterk, het is ook zeer makkelijk te bewerken. Het hout wordt uit de stam van een teakboom gesneden. Houtsnijkunst wordt ook voor toegepast op teak. 

Duurzaam geproduceerd

Teak wordt duurzaam geproduceerd. Dit kan je controleren door het keurmerk. Hout met een keurmerk geeft meer zekerheid dat er niks geks met dit hout is gebeurd. Bij teakhout wordt vaak het SVLK keurmerk toegepast. Zo kan je zonder stress genieten van je meubels. Meubelen met dit keurmerk zijn dus duurzaam en verantwoord om te kopen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline