De kracht van een eiken houten vloer 0

De kracht van een eiken houten vloer

Als liefhebber van hout is de keuze voor een houten vloer snel gemaakt. Maar welke houtsoort kies je? En met welke voor- en nadelen moet je rekening houden ten opzichte van andere populaire vloertypes, zoals tegels, pvc en laminaat?

In dit artikel lees je meer over de kracht van een eiken houten vloer. Ontdek wat je van een eikenhouten vloer kunt verwachten en hoe je jouw interieur een flinke upgrade geeft met een van de mooiste vloeren die er zijn.

Diverse soorten eiken vloeren

Er is niet één eikenhouten vloer die representatief is voor het begrip ‘eiken vloer’. Er zijn zoveel variaties mogelijk dat het onbegonnen werk is om ze hier allemaal te beschrijven. Denk aan de herkomst, het formaat van de vloerdelen, de bewerking, de afwerking en het legpatroon. Het is een van de krachten van eikenhout: veelzijdigheid. En dat maakt het voor jou weer heel makkelijk om een vloer te kiezen die perfect bij jouw wensen past. Niet te donker, niet te licht, niet ruw, niet te glad. Je snapt het punt wel.

Afwerking is bepalend voor het eindresultaat

Ongeacht de keuzes die je maakt bij het kiezen van een eiken vloer die jij mooi vindt, de uiteindelijke afwerking van het hout is bepalend voor het esthetische eindresultaat. Een kale vloer, zonder behandeling, wordt volledig getransformeerd na een bewerking met een gekleurde olie. Ben jij juist fan van die natuurlijke, onaangetaste, look van eikenhout. Dan zijn er ook transparante oliën die geen kleurwijziging aan het parket veroorzaken. Verder zijn er diverse soorten washes die je vloer een duidelijke tint geven, zoals white, grey en dark wash.

Authentiek, traditioneel en toch modern

Een eiken vloer ouderwets? Nee joh! Dat eiken vloeren al duizenden jaren gebruikt worden, betekent niet dat het ouderwets is. Het maakt de vloer juist authentiek. De traditie om hout als vloer te gebruiken heeft echter wel flinke ontwikkelingen ondergaan. Een eiken vloer die je nu koopt kan je zo modern maken als je wilt. Super strakke planken, geen noesten of kwasten en toch nog al die voordelen van een traditionele vloer. Lekker zacht en warm aan de voeten. Ontzettend duurzaam en daarbij ook nog eens makkelijk te herstellen na beschadigingen of slijtage.

Vind de vloer die bij jou past

Bij vloerendeur.nl vind je eiken vloeren van diverse merken met een goede reputatie op het gebied van vloeren. Kom eens langs in de showroom om inspiratie op te doen en vind de vloer die bij jou past. De adviseurs helpen je hier graag bij. Als liefhebbers van eiken vloeren met uitgebreide ervaring in de branche zijn zij de aangewezen personen om jou te adviseren over het assortiment aan eiken vloeren.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline