De leukste keukentrends voor 2020 0

De leukste keukentrends voor 2020

Hoewel de witte keuken waarschijnlijk nooit uit de mode zal raken, laat 2020 echt even andere beelden zien. Het mag weer helemaal anders en dat maakt de keuken weer echt spannend. Natuurlijke kleuren en landelijke accenten worden het helemaal volgend jaar. Wat nog meer? Je leest het in dit artikel. Voor keuken inspiratie kun je natuurlijk ook altijd even bij Grando kijken.

1. Natuurlijke elementen met kleuraccenten

Natuurlijke materialen zijn het weer helemaal en in de keuken zien we bijvoorbeeld veel hout verschijnen. Maar dat neemt niet weg dat er geen kleur mag zijn: bepaalde kleuraccenten zorgen juist voor een hedendaags contrast.

2. Gedurfde kleuren

Of je nu alleen voor kleuraccenten of voor een echt kleurige keuken kiest, gedurfd mag het in ieder geval zijn in 2020. Een verrassende kleur voor je plafond, zoals lichtblauw, te gewaagd? Dan kun je ook ervoor kiezen om kleurrijke apparaten in huis te halen. Een rode espressomachine is echt een eyecatcher!

Gedurfde kleuren keuken

3. Duurzaam

Duurzaamheid is geen nieuw fenomeen, maar het wordt steeds actueler. Ook voor de keuken zijn er mooie, duurzame oplossingen te vinden. Je kunt denken aan groene alternatieven voor je meubels, maar bijvoorbeeld ook aan handgemaakte tegels, bijvoorbeeld van terracotta.

4. Marmeren aanrecht

Carrara-marmer zal altijd wel in blijven, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Ga je liever voor iets goedkopers, dan is kwarts misschien een goede oplossing. Dit lijkt erg op marmer en ziet eruit als natuursteen. Kwarts is echter veel minder prijzig en bovendien kun je vlekken er gemakkelijker van verwijderen. En dat is natuurlijk wel belangrijk bij een aanrecht.

5. Keukenplanken

Vroeger hadden we een kelder, maar die is tegenwoordig in bijna geen enkele woning meer te vinden. En toch moeten we nog steeds onze ‘voorraad’ ergens kwijt. Planken in de keuken zijn dan een goede oplossing. Het is niet alleen praktisch dat je alles meteen bij de hand hebt, maar het staat ook nog eens leuk. Kies er bijvoorbeeld voor om levensmiddelen zoals suiker in een weckpot te doen.

6. Behang in de keuken

Veel mensen zijn er een beetje huiverig voor, omdat de keuken nu eenmaal vaak een vochtige ruimte is, waar behang snel loslaat. Maar het staat wel heel erg mooi! Klassiek en tegelijkertijd modern, met behang in de keuken laat je zien dat jij je zaakjes goed voor elkaar hebt. Wat echt in zal zijn in 2020? Behang waarop tegels zijn nagebootst, zodat het net lijkt of je een tegelmuur hebt.

7. Bordenrekken

Bordenrekken zie je tegenwoordig niet zo vaak meer in de keuken, maar daar komt in 2020 verandering in. Je kunt ze op het aanrecht plaatsen, maar ook aan de muur bevestigen. Een ideale plaats om je servies op te bergen en het ziet er heel mooi uit. Natuurlijk is het dan ook de moeite waard om eindelijk dat servies te kopen dat je al zo lang op het oog had. Want dat servies wil jij beslist showen!

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline