De nieuwste trend voor een industrieel interieur: de schaarlamp 0

schaarlamp industrieell interieur

De schaarlamp is weer terug van weggeweest! Uiteraard spreken we op dit moment van een nieuwe trend maar eigenlijk is deze lamp al tijden geleden voor het eerst ontworpen en in gebruik genomen. De reden voor de terugkeer van de schaarlamp is direct duidelijk. Dit heeft alles te maken met de grote populariteit voor de industriële woontrend. De schaarlamp vond zijn oorsprong namelijk in fabrieken. Doordat de lamp gemakkelijk in- en uit te schuiven is, vervulde deze zijn functie perfect bij elke werkbank en werktafel. De meeste schaarlampen zijn bovendien ook nog eens gemaakt van stoere en robuuste materialen en in vrijwel alle gevallen vervaardigd in de kleur zwart, zoals we ook zien bij de schaarlampen van Directlampen. Hierdoor past deze lamp perfect in vrijwel elk interieur, maar bovenal in het industrieel interieur. In dit artikel besteden we meer aandacht aan de schaarlamp en vertellen we je hoe je deze lamp kunt combineren in je woning. Bovendien leggen we uit wat je nog meer kunt doen om die industriële stijl in je woning te halen.

Hoe gebruik je de schaarlamp?

De schaarlamp is geschikt in vrijwel elke setting. Toch kregen de schaarlampen wel een duidelijke functie toen ze geproduceerd werden. Ze moesten handig zijn in gebruik tijdens werkzaamheden of leeswerk. Uiteraard zullen wij geen fabriekswerkzaamheden in huis uitvoeren, maar bedenk een hoe handig deze lamp kan zijn bij je eigen leeshoekje of bureau? Ideaal als je even extra licht nodig hebt en een grote lamp aanzetten zonde van de energie vindt. De functies van een schaarlamp zijn eigenlijk heel divers dus je kan er vrijwel alle kanten mee op. Zo werd de schaarlamp in de oude fabrieken vooral als wandlamp gebruikt. Tegenwoordig zijn er ook genoeg hanglampen beschikbaar in dit model. Dit zagen we bijvoorbeeld bij grote merken als Directlampen.nl, maar ook in interieurboekjes wordt deze trend gespot. En zeg nou zelf: hoeveel mogelijkheden zal een hanglamp in deze stijl je wel niet bieden? Naast alle voordelen op functioneel gebied is de schaarlamp ook nog eens een sfeermaker voor je woning. Wat wil je nog meer?

schaarlamp zwart

Schaarlamp in een industrieel interieur: wat kan je nog meer doen?

Nu we eenmaal aan de verlichting hebben gedacht in het industrieel interieur is er natuurlijk nog veel meer wat je kan doen om deze stijl geheel door te voeren in je woning. Allereerst kijken we natuurlijk naar meubels. De industriële stijl kenmerkt zich door meubels van robuuste materialen in stoere kleuren. Zo zien we veel cognac leren banken en stalen constructies. Ook geheel huiselijke voorwerpen krijgen opeens een decoratieve functie. Wat dacht je van een oud soep- of verfblik? Deze dient opeens perfect als pennenhoudertje of plek om kleine spulletjes in op te bergen. Zo zie je maar weer dat je met creatief denken helemaal niet zoveel geld kwijt hoeft te zijn aan het doorvoeren van de industriële stijl in huis. Misschien houd je zo ook nog eens genoeg geld over om een mooie industriële schaarlamp aan te schaffen. Dan is je woning helemaal compleet!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline