De olijfboom 0

De olijfboom

Veel Nederlandse tuinen beschikken over een mooie olijfboom. De populaire plant lijkt een echte groene aanvulling te zijn voor zowel buiten als binnen. We weten dat iedere plantensoort unieke verzorging en aandacht verdient. Hoe zit dat met de olijfboom? Over het algemeen is de olijfboom een gevoelige boom. Dit houdt in dat hij sterk reageert op zijn leefomstandigheden en de behandeling. We vertellen je hieronder graag meer over deze plantsoort!

Hoe verzorg je een olijfboom?

Zoals iedere plant heeft de olijfboom een aantal voedingseisen. Door de wortels een goede bodemstructuur aan te bieden en te verwennen met toegevoegde voeding kom je al een heel eind. MyPalmShop biedt hierin verschillende opties. Het is belangrijk dat de olijfboom goed vochtig gehouden wordt, met name tijdens de zomer. Het is vooral slim om naar de plant te kijken hoe rap het water opgenomen wordt. Hoe sneller de olijfboom het water opneemt, hoe eerder de olijfboom opnieuw water nodig heeft.

Op een gegeven moment zal de olijfboom bladeren loslaten. Het is een prima oplossing om de boom licht heen en weer te schudden, waardoor de losgelaten bladeren eraf vallen. Het snoeien van een van een olijfboom in een bolletje is aan te raden in de zomer of het voorjaar.

Tactische plek?

We kennen de olijfboom van verschillende warme vakantielanden. Over het algemeen is de boom dan ook bestemd tegen veel zonlicht. Ze houden ervan om buiten in de volle zon, op een open plek het zonlicht op te vangen. Heb jij een olijfboom binnen staan? Zorg dan dat deze een plekje bij het raam krijgt waar het licht makkelijk doorheen schijnt. Per dag eist de olijfboom minimaal drie uur direct zonlicht.

Onderhoud in de winter

Door de olijfboom goed te beschermen tegen de Nederlandse winters, kan de boom weinig overkomen. Heb je jouw olijfboom in een pot boven de grond staan? Dan is het belangrijk dat je de pot goed isoleert. Een (budget) tip waarmee je dit kunt doen is het gebruiken van bubbeltjesplastic. Daarnaast moet de bladerkruin beschermd worden tegen de wind. Dit doe je door de bladerkruin in te pakken met een vriesdoek.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline