De onderbelichte functies van kozijnen 0

De onderbelichte functies van kozijnen

We zien ze elke dag en hebben er allemaal een belang bij. Toch wordt er niet tot nooit stilgestaan over het belang en de functies van een goed kozijn. ‘Kozijnen?’ hoor ik je nu al denken. Ja oprecht, kozijnen. Het klinkt allemaal niet zo spannend, maar toch vervult het verschillende functies thuis of op kantoor waar je op dit moment niet zo bij stilstaat. In dit artikel worden die functies uitgelicht. Zo zal je nooit meer op dezelfde manier naar kozijnen kijken en ga je zijn functies ook zeker meer waarderen.

Wat is eigenlijk een kozijn?

Als men dat woord hoort, denken ze meteen aan ramen. Bijna goed, kozijnen zijn namelijk het omhulsel om je ramen heen. Het houdt je raam op zijn plek en ondersteunt de muur waar het raam in zit. Eigenlijk net als de lijst en het schilderij, heb je het kozijn en het raam.

Uitstraling woning

Kozijnen hebben ook een esthetische functie. Ze zorgen voor een mooie afwerking van je buitengevel. Want zeg nu zelf, een woning zonder kozijnen is als een gezicht zonder wenkbrauwen, het ziet er een beetje vreemd uit. Kozijnen zijn er in genoeg verschillende soorten verkrijgbaar. Schipper Kozijnen is in Nederland een fijne partij om je door te laten adviseren. Zij hebben namelijk veel kennis en kunde over kozijnen. Want net als je wenkbrauwen wil je niet dat een leek eraan komt.

Bescherming van buiten

Buiten hangt van alles in de lucht. Denk aan stuifzand, fijnstof of pollen. Die wil je uiteraard graag buiten houden. Ook de verschillende weersomstandigheden in Nederland vraagt om een goed kozijn. Tegen bijvoorbeeld regen, sneeuw of wind.

Het zijn niet alleen de kleinste deeltjes waar je aan moet denken. Ook zijn er grote deeltjes die in een klap een impact hebben, zoals inbrekers. Die wil je kosten wat het kost buiten houden. Een goed kozijn voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Die zijn grondig getest op de verschillende veiligheidspunten.

Bescherming naar binnen

Laatste tijd is er veel opspraak geweest over de snelstijgende gasprijzen. Dit is de meeste energiebetalers niet ontgaan. Je ziet dat veel mensen als de gesmeerde bliksem hun huis zijn gaan isoleren, zonnepanelen hebben geplaatst of over zijn gegaan naar een warmtepomp. Kozijnen daarentegen, hoor je weinig over. Toch is dit ook een van de manieren om ervoor te zorgen dat het lekker warm blijft in je woning. Elk extra hoekje en kiertje in je woning zorgt voor warmteverlies en daarmee gaan ook je stookkosten flink omhoog.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline