De ontspanningsbadkamer 0 702

ontspanningsbadkamer

Eigenlijk is de stap van een comfortabele doucheruimte naar een luxe ontspanningsruimte niet zo groot. Met een paar kleine wijzigingen ontstaat eenvoudig ruimte voor een stoomcabine, luxe bad of zelfs whirlpool. Binnen de kortste keren heb je je eigen wellness ruimte aan huis.

Spelen met de ruimte, om ruimte te scheppen

Het klinkt wat gek, maar de eerste stap naar een badkamer om te relaxen is … het verplaatsen van een deur. De meeste badkamerdeuren zitten namelijk niet in een dragende wand. Op deze manier ontstaat ruimte voor het plaatsen van (bijvoorbeeld) een tweepersoons stoom-douchecabine. Tegelijk blijft zo aan de andere kant van de badkamer voldoende oppervlak over voor het plaatsen van een zeshoekig bad of whirlpoolbad.

Door de diagonale opstelling blijft er genoeg ruimte voor een grote tweepersoons wastafel en een zitbankje. Een designradiator kan tevens als handdoekwarmer dienst doen. Een verwarmde spiegel voorkomt dat bij gebruik van de stoomcabine of whirlpool het glas beslaat.

Stoom

Hoewel ventilatie natuurlijk op de eerste plaats staat, is het in een ruimte waar zo veel stoom vrijkomt, verstandiger om tot aan het plafond te tegelen. Denk ook eens aan het aanleggen van een geluidsinstallatie. Er is audioapparatuur speciaal voor natte ruimten en het completeert de luxe van deze badkamer absoluut.

Extra elektra

Wie voor een weldadige badruimte kiest, moet zich wel realiseren dat daarvoor speciale voorzieningen nodig zijn. Er moet in elk geval bekend zijn hoe groot de warmwatervoorziening is en of dat voldoende is. Verder heb je een aparte stoppengroep in de meterkast nodig voor de stroom die de whirlpool in werking zet. Een goede vakman weet wat nodig is om onbekommerd en veilig van de badkamer te genieten.

Ook comfort op de vloer

Informeer ook naar de mogelijkheid van vloerverwarming. Wanneer je de badkamer gebruikt om lekker te luieren in de whirlpool en stoomcabine, dan wil je daarbij natuurlijk graag warme voeten houden

Bron: Wonentrends.nl

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kies voor een persoonlijke woonbeleving, ook in je badkamer 0 2184

persoonlijke woonbeleving badkamer.v2

Tegenwoordig draaien veel van de dingen die we meemaken om een authentieke beleving die goed bij ons als persoon past. Er komt gelukkig steeds meer aandacht en interesse voor het individu en ook als het gaat om onze woonbeleving is dit goed te merken. We kiezen er in tegenstelling tot voorheen niet meer voor om ons huis net zo in te richten als alle anderen, maar om ons echt te onderscheiden. Ook in de huidige badkamertrends komt dit goed tot uiting. 

Een prachtige vloer voor je badkamer

Als we een nieuwe badkamer gaan aanleggen of er voor kiezen om de bestaande up to date te brengen, mogen we onze eigen persoonlijkheid erin naar voren laten komen. Wanneer je bijvoorbeeld een romantisch ingestelde persoon bent zal je al snel kiezen voor een warme en sfeervolle aankleding van jouw badkamer. Tegels met een prachtig motiefje staan hier zowel op de muur als op de vloer prachtig. Anderen kiezen juist voor een stoere en industriële look, die bereikt kan worden met onder meer een gietvloer of betonvloer. Nu klinken deze vloeren wellicht wat koud, maar ze zijn vaak prima te combineren met vloerverwarming. Op deze wijze hou je lekker warme voeten, wat zeker in de badkamer erg fijn is.

Weer een andere optie is om te zorgen voor een strakke, maar toch ook knusse en huiselijke uitstraling. Dit kan bijvoorbeeld door vloertegels met houtlook aan te brengen in de badkamer. Wanneer je gaat voor een variant die waterbestendig is kun je zelfs voor een echte houten vloer kiezen. Dit voelt natuurlijk nog comfortabeler aan als je er met blote voeten op rondloopt. 

Overige badkamertrends

Echt comfort in onze badkamer wordt steeds belangrijker en ook dit is in de badkamertrends goed te zien. Waar we vroeger vaak juist allemaal een ligbad wilden om lekker in te ontspannen, komen we daar nu toch steeds vaker van terug. Veel aangenamer ervaren we het om onder een fijne en luxe inloopdouche te staan. In steeds meer woningen zie je zelfs dat er twee douches naast elkaar worden geplaatst. Bij de nieuwste toiletten gaat men ook in toenemende mate voor gemak, hygiëne en comfort en steeds meer varianten worden uitgerust met een onderdouche.  

Een Scandinavisch interieur naleven, hoe doe je dat? 0 2442

Scandinavisch interieur

Als je een Scandinavische woning binnentreedt, vallen je onmiddellijk een paar elementen op: lichte kleuren, veel lichtinval en veel gebruik van hout. Heb je plannen om te verbouwen? Overweeg dan ook eens deze stijl. Het is een rustgevende stijl die heel trendy is. Deze stijl blijft gegarandeerd nog heel wat jaren meegaan!

Scandinaviërs houden van licht

Licht is belangrijk in Scandinavië. Ze krijgen sowieso al niet veel zonuren. Daarom richten ze hun woningen in met overwegend lichte kleuren: wit en licht grijs. Ze hebben bovendien hout in overvloed en gebruiken dit graag om hun huizen gezellig te maken. Dit zijn al twee elementen die je goed moet voor ogen houden als je een Scandinavische woning wilt inrichten. Bij nieuwbouw of als je gaat verbouwen, is het geen probleem om veel hout te gebruiken. Maar ook als je de interieurtrends wilt volgen en je kiest voor een Scandinavisch interieur, is dit niet zo moeilijk te realiseren.

Gezelligheid gaat boven alles

Een Scandinavisch interieur ziet er fris en wit uit met een minimalistische twist, zonder daarom koel over te komen. Er zitten altijd elementen in die het gezellig maken. Heb je een oude houten kast van oma of een bruin leren sofa? Deze passen perfect in een dergelijk interieur. Houten stoelen en houten bijzettafels geven het interieur onmiddellijk een warme uitstraling. Denk ook aan gebreide wollen dekentjes en kussens en bijvoorbeeld schapenvellen: ideaal om heerlijk te genieten bij de haard of een tegelkachel!

Etnische prints

Je ziet ook heel wat etnische prints in een Scandinavische wooninrichting. Vloerkleden met grote ruiten of geometrische tekeningen doen het goed!

Nieuwe kleuren en materialen

De Scandinavische stijl is vrij stabiel en volgt niet strikt de interieurtrends. Toch mag je gerust nieuwe kleuren en materialen gebruiken in deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan de trendy ‘poederkleuren’, ook ‘kalkkleuren’ genoemd: vaal roze, licht grijsblauw of zacht pistache groen bijvoorbeeld. Voor dit jaar zijn er ook de fellere en eveneens trendy kleuren okergeel, turquoise blauw en zeeblauw. Gebruik deze opvallende kleuren als eyecatcher in jouw Scandinavische woning, maar overdrijf niet. Een paar accessoires per kamer zijn vaak al voldoende.

Meest populaire berichten

Editor Picks