De ontspanningsbadkamer 0

ontspanningsbadkamer

Eigenlijk is de stap van een comfortabele doucheruimte naar een luxe ontspanningsruimte niet zo groot. Met een paar kleine wijzigingen ontstaat eenvoudig ruimte voor een stoomcabine, luxe bad of zelfs whirlpool. Binnen de kortste keren heb je je eigen wellness ruimte aan huis.

Spelen met de ruimte, om ruimte te scheppen

Het klinkt wat gek, maar de eerste stap naar een badkamer om te relaxen is … het verplaatsen van een deur. De meeste badkamerdeuren zitten namelijk niet in een dragende wand. Op deze manier ontstaat ruimte voor het plaatsen van (bijvoorbeeld) een tweepersoons stoom-douchecabine. Tegelijk blijft zo aan de andere kant van de badkamer voldoende oppervlak over voor het plaatsen van een zeshoekig bad of whirlpoolbad.

Door de diagonale opstelling blijft er genoeg ruimte voor een grote tweepersoons wastafel en een zitbankje. Een designradiator kan tevens als handdoekwarmer dienst doen. Een verwarmde spiegel voorkomt dat bij gebruik van de stoomcabine of whirlpool het glas beslaat.

Stoom

Hoewel ventilatie natuurlijk op de eerste plaats staat, is het in een ruimte waar zo veel stoom vrijkomt, verstandiger om tot aan het plafond te tegelen. Denk ook eens aan het aanleggen van een geluidsinstallatie. Er is audioapparatuur speciaal voor natte ruimten en het completeert de luxe van deze badkamer absoluut.

Extra elektra

Wie voor een weldadige badruimte kiest, moet zich wel realiseren dat daarvoor speciale voorzieningen nodig zijn. Er moet in elk geval bekend zijn hoe groot de warmwatervoorziening is en of dat voldoende is. Verder heb je een aparte stoppengroep in de meterkast nodig voor de stroom die de whirlpool in werking zet. Een goede vakman weet wat nodig is om onbekommerd en veilig van de badkamer te genieten.

Ook comfort op de vloer

Informeer ook naar de mogelijkheid van vloerverwarming. Wanneer je de badkamer gebruikt om lekker te luieren in de whirlpool en stoomcabine, dan wil je daarbij natuurlijk graag warme voeten houden

Bron: Wonentrends.nl

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline