De vele voordelen van LED verlichting in huis 0

led verlichting

Steeds meer mensen kiezen voor moderne LED verlichting in huis. Ouderwetse gloei- en halogeenlampen worden steeds meer vervangen door ledlampen. Goed nieuws. Ledlampen zijn immers zeer milieuvriendelijk en dragen bij aan een betere wereld. Het is dan ook niet voor niets dat de overheid de aanschaf van conventionele lampen probeert terug te dringen. De mate van milieuvriendelijkheid is natuurlijk niet de enige reden om voor LED verlichting te kiezen. Ledlampen beschikken over talloze voordelen. Wij zetten de belangrijkste voor jou op een rijtje.

Veelzijdig

Er zijn nog steeds veel misverstanden over ledlampen. Zo zijn er veel mensen die denken dat ledlampen weinig sfeer geven, omdat het vaak om koud en blauw licht gaat. Dit komt doordat dit voorheen ook zo was. De technologie omtrent LED verlichting heeft echter niet stilgestaan. Inmiddels behoren ledlampen juist tot de meest sfeervolle lampen die op dit moment verkrijgbaar zijn. Ze zijn ontzettend veelzijdig. Zo kunnen ze zowel als basis,- accent,- en sfeerverlichting dienen. Met behulp van een kleurrijke ledstrip breng jij bijvoorbeeld direct meer sfeer in huis. Daarnaast kunnen de meeste ledlampen ook nog eens gedimd worden, waardoor je de hoeveelheid licht geheel naar eigen wens kunt veranderen.

ledstrip

Energiezuiniger

De tijd van gloeilampen is voorgoed voorbij. Natuurlijk hebben nog steeds veel mensen gloeilampen in huis, maar deze worden (gelukkig) ook steeds vaker vervangen door ledlampen. Niet zonder reden, want gloeilampen zijn veel minder goed voor het milieu. 2019 staat in het teken van duurzaam en energiebewust leven. Daar horen dan ook andere lampen bij. Uit diverse onderzoeken blijkt dat ledlampen veel efficiënter omgaan met stroom. Zo wordt maar liefst 90 tot 95% van de stroom omgezet in licht. Bij gloeilampen ligt dit percentage slechts tussen de 3 tot 9%. Dit komt vooral doordat gloeilampen veel stroom omzetten in warmte. Dit is ook duidelijk te merken als je de lamp na het branden aanraakt. Deze worden zo warm dat ze zelfs lelijke brandwonden kunnen veroorzaken!

Als je alle lampen in huis zou vervangen voor ledlampen, kan de besparing op je energierekening met betrekking tot de verlichting tot maar liefst 90% oplopen!

Lange levensduur

Als mensen nieuwe ledlampen gaan aanschaffen, schrikken ze vaak in eerste instantie van de prijs. Ledlampen zijn vele malen duurder dan conventionele verlichting. Toch betekent dit niet dat je ook op de lange termijn duurder uit bent. In tegenstelling zelfs. Door de enorme lange levensduur van gemiddeld tien jaar, kan je voorlopig vooruit! Dit in tegenstelling tot conventionele lampen waarbij je vaak eens in de één tot twee jaar de lampen kunt verwisselen. Hierdoor bespaar je al snel heel veel geld. Dit in combinatie met het lagere energieverbruik, zorgt ervoor dat je de kosten binnen twee tot drie jaar terugverdiend hebt!

Ledlampen werken direct op volle sterkte

Qua energieverbruik zijn er weinig verschillen tussen ledlampen en spaarlampen te noemen. Ze zijn allebei zeer energiezuinig. Toch is er wel een groot nadeel als je voor een spaarlamp in plaats van rgb led kiest. Zo hebben spaarlampen altijd een opstartperiode nodig. Dit betekent dat ze bij het aanzetten niet direct op volle sterkte zijn. Dat geeft niet als ze in ruimtes gebruikt worden waar je lang verblijft, maar in sommige ruimtes kan dit zeer onhandig zijn. Denk maar eens aan het toilet of de hal. Hier is het prettig als je direct over voldoende licht beschikt. Ledlampen beschikken gelukkig niet over een opstartperiode. Zij zijn bij het aanzetten direct op volle sterkte.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline